Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održan radni sastanak u općini Gornji Mihaljevec

Datum objave: 24. listopada 2018.

U srijedu, 24. listopada u općini Gornji Mihaljevec župan Međimurske županije Matija Posavec održao je radni sastanak s načelnikom općine Gornji Mihaljevec Goranom Lovrecom i zamjenicom Jasenkom Novak.
Sastanku su nazočili i ravnateljica Županijske uprave za ceste Ljerka Cividini, pročelnik UO za obrazovanje, kulturu i sport MŽ Branko Sušec, predsjednik općinskog vijeća Robert Kos, predstavnica VMO Gornja Dubrava Bojana Kovačić, ravnateljica osnovne škole Gornji Mihaljevec Karmen Sklepić i glavna projektantica „Princon“ d.o.o. – a Nevenka Varga.
Osnovna škola Gornji Mihaljevec djeluje od davne 1925. godine, a danas školu pohađa 140 učenika u 9 razrednih odjela. U budućem razdoblju planirana je izgradnja školske sportske dvorane čije će zajedničko financiranje preuzeti Općina Gornji Mihaljevec i Međimurska županija, zaključak je to radnog sastanka. Međimurska županija će u Proračunu za 2019.godinu osigurati dio sredstva za izradu projektne dokumentacije i početak gradnje školske sportske dvorane.
Investicija će, osim izgradnje školske sportske dvorane obuhvatiti i dogradnju škole sa 4 nove učionice, moderniju školsku kuhinju i novu blagovaonicu čime će se postići kvalitetniji standard za svakodnevni boravak 140 učenika i 28 djelatnika OŠ Gornji Mihaljevec. Dodatno će se nastojati osigurati  uvjeti za jednosmjensku nastavu, ali i bogate aktivnosti  brojnih udruga koje se nalaze na području općine Gornji Mihaljevec. Procijenjena vrijednost cjelokupne investicije je 10 milijuna kuna.
Također tijekom sastanka, župan Međimurske županije Matija Posavec istaknuo je da Općina ima bogat kulturni život, vrlo poznatu i uspješnu učeničku zadrugu, zbog čega je dao podršku projektu energetske obnove Doma kulture, čime bi  stanovnici naselja Badličan, Bogdanovec, Dragoslavec Breg, Dragoslavec Selo, Gornja Dubrava, Gornji Mihaljevec, Martinuševec, Preseka, Prhovec, Tupkovec, Vugrišinec, Vukanovec koji čine općinu Gornji Mihaljevec imali još bolje i kvalitetnije uvjete uz novu školsku sportsku dvoranu za svakodnevne aktivnosti.
Prilikom sastanka, raspravljalo se o ulaganju u cestovnu infrastrukturu na području Općine. Ravnateljica Županijske uprave za ceste Međimurske županije Ljerka Cividini naglasila je kako se ove godine ulagalo u sanaciju klizišta, redovno održavanje kolnika, postojećoj prometnoj signalizaciji i planovima za 2019. godinu. Do proslave dana Općine trebala bi se završiti investicija obnove i asfaltiranja ceste Križopotje-Gornji Mihaljevec dužine  1 km.


 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content