Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurci imali priliku razgledati namjenski helikopter za spašavanje

Datum objave: 20. listopada 2018.

Moderni namjenski helikopter hitne medicinske službe sletio je danas na aerodrom u Pribislavcu gdje su posjetitelji mogli razgledati medicinski interijer i opremu vozila te popričati sa stručnjacima iz područja helikopterskog spašavanja. Helikopter se trenutno koristi za hitne slučajeve u Italiji no ovom prilikom vraćao se s pokazne vježbe u Vinkovcima.
Priliku da po prvi puta vide namjenski helikopter za spašavanje u Međimurju, iskoristili su brojni građani, ali i učenici 4. i 5. razreda Srednje škole Čakovec, smjera medicinska sestra-tehničar opće zdravstvene njege. Prezentaciji vozila prisustvovali su i župan Međimurske županije Matija Posavec i predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak.
Član posade helikoptera je i visoki medicinski tehničar Robert Sabol, podrijetlom iz Međimurja, na čiju je incijativu helikopter sletio u Pribislavcu. Helikopter je u potpunosti namijenjen helikopterskom spašavanju i zlatni je standard kojeg koristi većina helikopterskih operatera u Europskoj uniji koji se bave spašavanjem, kako je pojasnio Sabol. U 10 minuta može proći skoro 40  kilometara zraćne linije, dok mu je iz Čakovca do Zagreba potrebno 20 minuta.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content