Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

I u Međimurju obilježen Svjetski dan kuhara

Datum objave: 20. listopada 2018.

Svake godine, 20. listopada obilježava se Međunarodni dan kuhara s ciljem isticanja uloge hrane i njene pravilne pripreme kao glavnog uloga u naše zdravlje. Srednja škola Prelog drugu godinu za redom pripremila je mnoge aktivnosti kojima su djelatnici škole i učenici prezentirali svoju strast prema hrani i kulinarstvu u povodu dana kuhara.
"Aktivnosti u povodu dana kuhara jedan su oblik promocije ovog zanimanja kojem želimo vratiti status koji zaslužuje. U suradnji s partnerima iz Malog Lošinja prikazali smo naša znanja i vještine te smo spojili kontinentalnu i mediteransku kuhinju na stolu.", istaknuo je ravnatelj škole Tomislav Gregur. Vrijedni učenici sudjelovali su u gastro-radionici tijekom koje su im gosti iz Malog Lošinja, predstavnici Jadranka hotela, otkrili tajne kuhanja nakon čega je slijedila degustacija pripremljenih jela.
Kako bi osvijestili važnost pravilne prehrane, zdravih navika i tjelesne aktivnosti, predavanja su održali i  dr. Diana Uvodić Đurić, Davor Hostić, dipl.ing i fitness instruktori Danijel Maltar i Martina Maltar.
Zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman izrazila je veliko zadovoljstvo aktivnostima Srednje škole Prelog: "Međunarodni dan kuhara ne možemo obilježiti na ljepši način nego u Srednjoj školi Prelog gdje se školuju vrhunski kuhari i ugostitelji. Na tržištu rada velik je problem deficitarnih zanimanja no ova škola riješila je taj problem na dobar način, dodatnim usavršavanjima i projektima, što dokazuju brojne nagrade. Ono što je od posebnog značaja za Međimurje, je suradnja škole s ugostiteljskim objektima i poslovnim objektima koja se bave turizmom te će Međimurska županija nastojati osigurati što bolje uvjete kako bi se i dalje stvarao kvalitetan kadar za tržište rada."

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content