Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

„Medijacija: naša i iskustva drugih, prilika za unapređenje odnosa“

Datum objave: 17. listopada 2018.

U Bjelovaru je 11. listopada 2018. godine održana radionica „ Medijacija: naša i iskustva drugih, prilika za unapređenje odnosa“  u okviru  projekta „Povećanje efikasnosti  i održivosti rada gospodarsko-socijalnih vijeća Bjelovarsko-bilogorske županije, Međimurske županije i Varaždinske županije“ vrijednosti 962.987,25 kuna  bespovratnih europskih sredstava.   Prijavitelj projekta je Bjelovarsko-bilogorska županija  a  partneri su Međimurska  i Varaždinska županija te Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske.
Gospodarsko-socijalna vijeća triju županija  predstavljali su  zamjenici župana  Josip Grivec iz Međimurske županije,  Bojana Hribljan  iz Bjelovarsko-bilogorske županije i  Robert Vugrin iz Varaždinske županije.  Na radionici je bilo riječi o  rješavanju individualnih i kolektivnih  radnih sporova  i posredovanju u rješavanju istih.  Radionicu su vodili Slave Mladenovski, predsjednik Komore medijatora Makedonije i zamjenik predsjednika Udruge medijatora Jugoistočne Europe  te  Ljupčo Sotiroski, zamjenik predsjednika Udruge medijatora Jugoistočne Europe.
Sudionici radionice su razmijenili iskustva  s područja medijacije u Republici Hrvatskoj i Makedoniji.  Istaknuto je da su komunikacijske vještine izuzetno važne za proces mirenja  i postizanje pozitivnog ishoda mirenja.  Naglasak je bio stavljen i na vještine medijatora,  položaj stranaka i medijatora u procesu medijacije te načine  postizanja pozitivnog ishoda.
Naglašeno  je da  je  medijacija  vrlo značajna  jer se  na lakši i brži način mogu riješiti sporovi između  sindikata i pojedinaca  te poslodavaca. Sudionici  radionice   izrazili su zadovoljstvo  što su imali priliku čuti kako se  sporovi rješavaju u Makedoniji  te su istaknuli da će stečena znanja koristiti u budućnosti kod rješavanja radnih sporova kao poslodavci ili sindikati. Radionica će pridonijeti ostvarivanju cilja projekta, a to je unapređenje  kvalitete, veća učinkovitost i održivost  socijalnog dijaloga između socijalnih partnera.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content