Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurka Antonia Ružić je najbolja europska tenisačica do 16 godina,

Datum objave: 15. listopada 2018.

Uspjesi međimurskih učenika, mladih znanstvenika, glazbenika i sportaša dobili su još jednu potvrdu. Mlada Antonia Ružić iz Orehovice, najbolja je tenisačica u Europi do 16 godina. Pobjedivši na ETA tennis Mastersu za igračice do 16 godina, koje je održano u Italiji, tenisačica Teniskog kluba „Franjo Punčec“ dokazala je da je najveći hrvatski i europski teniski talent.
Tim povodom župan Međimurske županije Matija Posavec upriličio je prijem za Antoniju Ružić kako bi joj čestitao na najvećem pojedinačnom sportskom uspjehu u povijesti tenisa u posljednjih 25 godina.
Koliko je to vrijedan rezultat najbolje govori podatak da je još samo jedna hrvatska tenisačica osvojila završni turnir iz ETA tennis serije i tako sezonu završila kao najbolja europska tenisačica do 16 godina. U finalu je Antonia dobila meč bez izgubljenog seta. Treneri su joj Tomislav Hublin i Dino Lepen.
Antonia Ružić učenica je gimnazije Josip Slavenski u Čakovcu, aktualna trostruka državna prvakinja, finalistica seniorskog prvenstva Hrvatske na otvorenom te, odnedavno, prva na rang listi Tennis Europe za 2018.godinu, dok je na ukupnoj rang listi svijeta, u spomenutoj kategoriji, na 19.mjestu. Ovaj rezultat vrijedan divljenja dokazuje koliko se trud, angažman i odricanje isplate ako se vjeruje u sebe, svoje kvalitete i sposobnosti.
„Naravno da je svakome cilj osvojiti Grand Slam naslov, biti broj jedan na svijetu, a malo tko uspije to realizirati. Treba uvijek ići polako, korak po korak. Igrati tenis bez pritiska i bez ozljeda, to je najbitnije. Dobro mi je krenulo, nadam se da ću tako i nastaviti i da ću sljedeće godine polako stjecati sve više iskustva na ITF juniorskim turnirima, polako i juniorskim Grand Slam turnirima", rekla je Antonia, dodajući da tijekom školske godine trenira dva-tri sata dnevno i odlazi na kondicijske treninge četiri puta tjedno, a kada nema škole, ima treninge i dva puta dnevno. „Do kraja ove godine očekuje me još nekoliko jakih međunarodnih turnira“.
Prijemu kod župana prisustvovali su pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Branko Sušec, predsjednik TK „Franjo Punčec“ Josip Sabolek, trener Dino Lepen i otac Alen Ružić.
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content