Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Jačanje kapaciteta Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Međimurske županije

Datum objave: 11. listopada 2018.

Koncept Lokalnih partnerstva za zapošljavanje zamišljen je kao model uspješnije međusektorske koordinacije u pripremi i donošenju politika vezanih uz stvaranje i jačanje ljudskih potencijala u skladu s potrebama tržišta rada. Lokalno partnerstvo za zapošljavanje zaživjelo je na području Međimurske županije 2011. godine te predstavlja platformu za inicijative i projekte kojima se želi razvijati ljudski potencijal naše županije. Jedan od projekata LPZ-a je „Empowering for growth 3“ kojem je cilj utjecati na zapošljavanje mladih nezaposlenih osoba koje su iz obrazovnog sustava ušle u svijet rada.
„Vrijednost projekta je 1.707.885,43 kune, a kroz 30 mjeseci provedbe želimo osnažiti i motivirati mlade ljude kroz ciklus inovativnih radionica. Osim izrade Strategije razvoja ljudskih potencijala Međimurske županije, članovi LPZ-a proći će niz radionica i studijskih posjeta kako bi se što više osposobili za provedbu.“, rekla je voditeljica projekta Izabela Balog iz REDEA-e na početnoj konferenciji projekta održanoj u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje. Poticat će se suradnja obrazovnog i gospodarskog sektora, odnosno uključit će se oko 600 učenika osnovnih i srednjih škola koji će se kroz posjete poduzećima i potpornim institucijama s područja Međimurja upoznati s tržištem rada.
Međimurska županija, kao jedan od partnera na projektu, će se uključiti s 400 000 kuna koje će se koristiti kao pomoć pri samozapošljavanju. Projekt predviđa samozapošljavanje do 10 nezaposlenih osoba uz program potpore i daljnje praćenje poslovanja. Župan Međimurske županije Matija Posavec istaknuo je važnost suradnje svih tijela koja mogu utjecati na zapošljavanje, a posebice povezivanje mladih i poduzetnika. „Kroz potpore za samozapošljavanje i potpore novoosnovanim poduzećima stvaramo uvjete za kvalitetan život mladih koji su završili svoje srednjoškolsko obrazovanje. Želimo promicati poduzetništvo te intervenirati na lokalnom tržištu rada i oblikovati ga našim potrebama.“, dodao je župan Posavec. Uz REDEA-u i Županiju, partneri na projektu su HZZ Područni ured Čakovec, HGK – Županijska komora Čakovec i Tehnološko-inovacijski centar Međimurje.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content