Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Obilježen Dan ružičaste vrpce

Datum objave: 6. listopada 2018.

Listopad je mjesec posvećen ranom otkrivanju raka dojke i podizanju svijesti o važnosti brige za zdravlje dojki, a prva subota u listopadu rezervirana je za Dan ružičaste vrpce u povodu kojeg su se članice i članovi Kluba "Nova nada" i Županijske lige protiv raka okupili na Trgu Republike u Čakovcu.
Kako bi se Međimurke i Međimurci što više upoznali s bolešću raka dojke, podijeljeni su promotivno-edukativni materijali kojima se želi upozoriti na ovaj najčešći tip raka i važnost rane prevencije. "Međimurke su u samom vrhu Hrvatske po odazivu na Nacionalni program ranog otkrivanja raka dojke čemu su zasigurno pridonijele akcije i programi poput Dana ružičaste vrpce. Članice Kluba "Nova nada" vrlo su angažirane te organiziraju niz manifestacija i humanitarnih akcija u cilju prikupljanja financijskih sredstava korištenih u borbi protiv raka", istaknula je predsjednica Kluba Jasenka Štefić te dodala kako je ponosna na članice i aktivnosti Kluba koji će uskoro obilježiti punih 18 godina djelovanja.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content