Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Emotivno i dostojanstveno obilježen Međunarodni dan starijih osoba

Datum objave: 1. listopada 2018.

Starenje ne znači izgubljenu mladost, nego nove prilike i snagu“, rečenica koja najbolje opisuje ovogodišnji 1. listopada „Međunarodni dan starijih osoba“ koji je vrlo emotivno obilježen u Domu za starije i nemoćne osobe u Čakovcu.
Štefica Martinez, ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe u Čakovcu,istaknula je kako briga o starijima u suvremenom društvu nije samo obaveza obitelji već i šire zajednice, čija je zadaća osigurati starijim osobama sve mogućnosti za zdravo aktivno starenje i participaciju u društvu. „Dom za starije i nemoćne osobe u Čakovcu mnogima je postao drugi dom i obitelj u kojima se osigurava životno okruženje prilagođeno zdravstvenim i socijalnim potrebama naših korisnik. Dom u kojem starenje može biti kvalitetno razdoblje života koje ima svojih čari, dok je svaki korisnik Doma zadržao svoje dostojanstvo te stekao životnu sigurnost“.
Obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba, nastoji se starijim osobama smanjiti osjećaj da su marginalizirane, izolirane i zaboravljene. Oni su ambasadori našeg društva, a vrlo često i životni mentori.
Zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, čestitavši korisnicima Doma Međunarodni dan starijih osoba te je istaknula: „Međimurska županija puno ulaže za kvalitetniji i bolji životni standard osoba starije životne dobi, shodno tome provodimo europske projekte poput „Impuls 54+“, „Cross Care- Home Care“, a ujedno kandidirali smo i Vaš Dom za energetsku obnovu. Trudimo se osigurati i bolje uvjete što se tiče smještaja, a ujedno na svima nama je da Vam osiguramo i bolji društveni život. Najvažnije je da se ovdje osjećate kao u vlastitom domu, te brinete jedni o drugima. Čestitam na Vašoj kreativnosti i svim aktivnostima koje provodite u Domu,a posebno čestitam Međunarodni dan starijih osoba“.
Korisnici Doma i ove su godine pripremili bogat program. Nastupili su zbor korisnika Doma pod vodstvom Marine Grahovec, knjižničarka Doma Marija Biščević koja je pročitala referat i recitaciju, korisnica Doma Nevenka Vincens interpetirala je recitaciju Rajke Trokter „Baka“. Rusku narodnu nošnju predstavile su Oksana i Laura Čurin.
Na samom kraju programa zbor korisnika Doma s nazočnim osobljem i gostima otpjevali su poznatu pjesmu „Samo jednom se ljubi“.

Djeca iz Međimurja učit će u Newtonovim sobama u Centru LORI, zahvaljujući sporazumu Međimurske županije i Ludbrega
Stotinu darovitih informatičara i IT stručnjaka u Međimurju  okupila Zimska škola informatike
Danas je rođendan Muzeja Međimurja Čakovec, čuvara kulturno-povijesnog blaga našega kraja
Međimurska županija podržava daljnje aktivnosti Centra za pomoć u kući, osnažujući podršku starijim i nemoćnim sugrađanima
Župan Matija Posavec čestitao europskom viceprvaku i najboljem junioru svijeta Svenu Strahiji
Objavljen poziv za turističke manifestacije i dodijeljeni certifikati za postignuća u održivom turizmu
RJEŠENJE o potrebi postupka prethodne ocjene prihvatljivnosti zahvata za ekološku mrežu - Pošumljavanje Donja Dubrava
Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu dara u naravi u obliku poklon bona hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata s područja MŽ
JAVNI NATJEČAJ za sufinanciranje programa i projekata udruga u području zaštite prava potrošača, zdravstvene i socijalne zaštite, brige o djeci i mladima te ljudskih prava, demokratizacije i razvoja civilnog društva u 2024.
Međimurska županija objavila Javni natječaj za su/financiranje programa i projekata udruga koji su od interesa za Međimursku županiju u području zaštite prava potrošača, zdravstvene i socijalne zaštite, brige o djeci i mladima te ljudskih prava, demokratizacije i razvoja civilnog društva u 2024. godini
homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content