Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Ponos Međimurskog vatrogastva

Datum objave: 30. rujna 2018.

U subotu je u Zadru održano 13. Državno natjecanje vatrogasne mladeži Republike Hrvatske. Od 124 ekipe iz Hrvatske, te ekipa iz Slovenije, Austrije i Mađarske,  natjecatelji iz Međimurja bili su najbrojniji i osvojili najbolje rezultate u Hrvatskoj.
Međimurska županija tako je imala 8 ekipa sa 80 natjecatelja a od prva tri osvojena mjesta u muškoj i ženskoj kategoriji, polovica svih pehara stiže u Međimurje.
U kategoriji žena od 50 natjecateljskih ekipa iz cijele Hrvatske, 2.mjesto osvojile su vatrogaskinje DVD-a ŠANDOROVEC , 5.mjesto DVD-a GARDINOVEC, 11.mjesto DVD SVETA MARIJA, i 39.mjesto DVD MAČKOVEC.
U kategoriji muških, od 57 natjecateljskih ekipa, 2.mjestoDVD KRIŠTANOVEC, 3.mjesto DVD GARDINOVEC, 4.mjesto DVD PALINOVEC i 44.mjesto DVD SAVSKA VES.
Veliki su i značajni ovo rezultati za vatrogasnu mladež, ali i dobru organizaciju Vatrogasne zajednice Međimurske županije. Iako smo najmanja županija, imamo najviše vatrogasaca po glavi stanovnika, a naša su budućnost dvije tisuće mladeži diljem Međimurja. Prema, zasad neslužbenim rezultatima, ekipa Šandorovca predstavljat će Hrvatsku na maloj vatrogasnoj olimpijadi u Švicarskoj.
Čestitke svim mladim vatrogaskinjama i vatrogascima te njihovim mentorima koji su ih predano, odgovorno i energično pripremali za natjecanja, a to su: Hrvoje Novaković, Nikola Strahija, Saša Lehkec, Dair Mrazović, Gabrijela Jakupek, Karla Črep, Darija Nemec i Ivan Petar Srpak.
 
Podršku mladim međimurskim vatrogascima, uz više stotina navijača koji su organizirano stigli iz Međimurja, dali su brojni predsjednici i tajnici Dobrovoljnih vatrogasnih društava, načelnik općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat, predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Mario Medved, počasni predsjednik VZ MŽ Zlatko Orsag i župan Međimurske županije Matija Posavec.
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content