Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Čakovec domaćin 14. Međunarodnog festivala amaterskih kazališta

Datum objave: 30. rujna 2018.

Najuspješniji kazališni amateri iz Hrvatske, Slovenije i Srbije nastupili su u čakovečkom Centru za kulturu na 14. Međunarodnom festivalu amaterskih kazališta koji se održao 28. i 29. rujna. U dva dana odigrane su 3 predstave – Feniks, Ispod površine i Dragi tata.
Festival se po prvi puta održao u Međimurskoj županiji, a objedinjuje najbolje predstave nagrađene na festivalima u regiji. Na otvorenju održanom u petak, prisustvovali su zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, tajnik Hrvatskog sabora kulture Dražen Jelavić te predsjednik Upravnog odbora Hrvatskog sabora kulture i predsjednik Zajednice hrvatskih kulturno umjetničkih udruga Međimurske županije Dejan Buvač.
Čakovečka publika imala je priliku pogledati izvedbe ansambla Little rooster productions iz Slovenije, Dramski studio Ludens teatra, odnosno skupinu Kaotis teatralis iz Koprivnice i Studio glume - Teatar 011 iz Beograda. Upravo je Teatar 011 za predstavu Dragi tata primio “Grand Prix Grada Čakovca”, nagradu za najbolju gostujuću kazališnu predstavu po odabiru publike.
14. Međunarodni festival amaterskih kazališta održava se u organizaciji Hrvatskog sabora kulture te uz suorganizaciju Zajednice HKUU Međimurske županije i financijsku potporu Ministarstva kulture, Međimurske županije i Grada Čakovca.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content