Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurske turističke zajednice obilježile Svjetski dan turizma

Datum objave: 29. rujna 2018.

Svjetski dan turizma obilježava se svake godine 27. rujna putem mnogobrojnih prigodnih manifestacija i aktivnosti. Svjetska turistička organizacija odlučila je 1979. godine pokrenuti obilježavanje Svjetskog dana turizma, a navedeni datum odabran je kako bi se podudarao s važnim trenutkom za Svjetsku turističku zajednicu, danom kada je 1970. godine usvojen Statut te organizacije.
Turistička zajednica Međimurske županije, u suradnji s turističkim zajednicama Čakovca, Murskog Središća, Svetog Martina na Muri i Štrigove, obilježila je Svjetski dan turizma u Čakovcu, predstavljanjem ponude pojedine turističke zajednice.
Temu ovogodišnjeg dana turizma "Turizam i digitalna transformacija" istaknuo je voditelj Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula: "U svakodnevnom životu vidimo koliko su informatizacija i digitalizacija važne za turizam, od samog planiranja odmora i putovanja kada se koristimo raznim aplikacija, do interpretacije baštine uz pomoć tehnologije. Mlinarska kuća u Svetom Martinu na Muri odličan je primjer korištenja novih tehnologija koje planiramo primijeniti i na drugim turističkim destinacijama Međimurja."
Zamjenica župana Međimurske županije, ujedno i zamjenica predsjednika Turističke zajednice MŽ, Sandra Herman, osvrnula se na turističku ponudu našeg kraja: "Turistička sezona u Međimurju traje cijele godine te moram pohvaliti javni i privatni sektor našeg turizma koji neprestano stvara nove sadržaje, ponudu i diže kvalitetu usluga, što je i vidljivo po samim rezultatima. Jedina smo kontinentalna županija koja bilježi kontinuirani porast noćenja. U prvih 8 mjeseci ove godine zabilježili smo porast broja noćenja za 16% dok je hrvatski prosjek oko 5%. Sve to govori u prilog tome da strateški i planski promišljamo razvoj našeg turizma, pripremamo projekte, povlačimo sredstva iz EU fondova i osmišljavamo nove sadržaje."
Na štandovima turističkih zajednica mogle su se degustirati međimurske delicije koje su pripremile vrijedne Međimurke, a predstavljena je i ideja osnivanja društva koje bi okupljalo sve turističke vodiče na području naše županije s ciljem da se još bolje i kvalitetnije promovira Međimurje.
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content