Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Mura Bike 2018 – prekogranična suradnja kroz cikloturizam

Datum objave: 24. rujna 2018.

Turistička zajednica Međimurske županije u subotu, 22. rujna organizirala je biciklijadu i ciklomaraton  Mura Bike 2018 u Goričanu. Bicikliralo je oko pedesetak sportaša rekreativaca i amatera.
Biciklijada, duljine 27 kilometara, započela je u Goričanu te se nastavila do Kotoribe po novo uređenoj trasi uz rijeku Muru. Izgrađena za potrebe biciklista svih uzrasta te prilagođena svim vrstama bicikla, nova staza koja vodi uz rijeku Muru ovom biciklijadom je i službeno otvorena.
Startno-ciljni prostor ciklomaratona bio je u Goričanu, no biciklisti ciklomaratona mogli su krenuti iz Varaždina, Čakovca i Preloga te su odvozili trasu Goričan - Letenye - Murakersztur - Nagykanizsa - Mlinarci - Letenye – Goričan koja je duga 80 kilometara. Biciklistima su se u Murakerszturu pridružili sudionici iz Mađarske te su kod željezničkog mosta na Muri, koji spaja Hrvatsku i Mađarsku, zabilježili zajedničkom fotografijom susret dviju država.
Aktivnosti nije nedostajalo ni za najmlađe sudionike koji su svoje biciklističke vještine isprobali na poligonu spretnosti. „Mura Bike 2018“ organiziran je u sklopu projekta Cycle in a network 2.0 sufinanciranog iz programa suradnje „V-A Mađarska- Hrvatska 2014.-2020.“ kojim se potiče prekogranična suradnja kroz cikloturističke aktivnosti.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content