Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

250 rekreativki sudjelovalo na 23. Međimurskom festivalu sportske rekreacije žena

Datum objave: 23. rujna 2018.

Na 23. Međimurskom festivalu sportske rekreacije žena, održanom na prostoru Sportskog centra „Gorčica“ u Šenkovcu, okupilo se rekordnih 250 rekreativki iz 23 međimurska kluba. Organizatori Festivala su Međimurski savez sportske rekreacije "Sport za sve" uz domaćina ovogodišnjeg druženja Udrugu sportske rekreacije "Sport za sve" Šenkovec, koja ujedno obilježava 25. godina uspješnog djelovanja, te pokroviteljstvo Općine Šenkovec i Međimurske županije.
Predsjednica Udruge Šenkovec Andreja Zadravec Baranašić na samom početku pozdravila je prisutne i poželjela im dobrodošlicu u Šenkovec, dok je predsjednica Međimurskog saveza Danica Korunić pohvalila članice što su se okupile u tako velikom broju.
Otvorenju Festivala prisustvovao je i župan Međimurske županije Matija Posavec koji je istaknuo aktivnosti svih udruga "Sport za sve" kao primjer udruga koje promoviraju zdrav život i druženje te okupljaju sve građane bez obzira na dobnu skupinu. Gosti otvorenja programa bili su mala folklorna sekcija KUD-a Sv. Jelena Šenkovec i Plesni klub "Flik" Šenkovec, odnosno plesačice Anela Golubović i Marta Novak. Svojim dolaskom sportsko druženje je podržao i načelnik Općine Šenkovec Saša Horvat.
Međimurski festival sportske rekreacije žena uvršten je u program obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti i kretanja. Natjecanje se odvijalo u 6 disciplina – pikado, viseća kuglana, bacanje loptice u koš, tunel, gađanje kolutima i vođenje lopte nogom. Zbrajanjem bodova po disciplinama naslov najboljih rekreativki Međimurja pripao je ekipi Murskog Središća, drugo mjesto osvojila je ekipa Male Subotice, dok je treća ekipa Strahoninca. Sve ekipe pokazale su pravi sportski duh i najvažnije od svega, prevele dan u rekreaciji i druženju.
Najbolje ekipe sudjelovat će na državnom natjecanju Sportske rekreacije koje se 3. studenog održava u Šibeniku.
Svima čestitke na sudjelovanju i medaljama te sretno na državnom natjecanju!

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content