Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Uz bogat program i dostignuća svojih mještana Kotoriba proslavila Dane općine

Datum objave: 17. rujna 2018.

Nizom događaja općina Kotoriba proslavila je svoje dane vezane uz blagdan Uzvišenja sv. Križa, a središnji je bio svečana sjednica Općinskog vijeća održana u mjesnom domu kulture. Riječi dobrodošlice okupljenima je uputio predsjednik OV Kotoribe Stanko Vugrinčić obraćajući se velikom broju uzvanika iz drugih međimurskih općina, županijskim čelnicima i mještanima: Povodom obilježavanja 25 godina naše Općine, želio bih se osvrnuti na pozitivnu energiju kojom zrači Kotoriba danas zahvaljujući prvenstveno svojim mještanima i njihovom entuzijazmu u svakodnevnom životu i radu. Zajedništvo je ono što nas je održalo u rastu i razvoju svih ovih godina i nadam se da ćemo tako nastaviti i dalje, da se Kotoriba razvija u dobrom smjeru, a na nama svima je da taj trend nastavimo i u narednim godinama.“
Sjednici su prisustvovali ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, saborska zastupnica Sunčana Glavak, zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak.
Načelnik Općine Kotoriba Ljubomir Grgec upoznao je prisutne s rezultatima rada i dostignućima u protekloj godini te se pritom osvrnuo i na razvoj Kotoribe tijekom prvih četvrt stoljeća. Prikazan je i film o realiziranim projektima i budućim planovima.
Čestitke povodom dana Općine uputio je zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec te dodao da Kotoriba ima svoje specifičnosti, potencijale i prepoznatljivost kojom obogaćuje naše Međimurje. „Općina Kotoriba dokaz je da se mogu i moraju ostvariti rezultati kada se radi zajedničkim snagama s ciljem za bolje sutra.“, poručio je predsjednik Skupštine Mladen Novak.
Saborska zastupnica Sunčana Glavak i ministar Darko Horvat pohvalili su rad brojnih udruga koje djeluju na području općine i oplemenjuju život mještana, što doprinosi razvoju Kotoribe kao mjesta koje zadržava svoje stanovništvo i osigurava napredak.
Na svečanosti su dodijeljena i javna priznanja najzaslužnijima. Plakete Općine dobili su Dragutin Podgorelec za dugogodišnji uspješan rad u SRD Som i drugim udrugama na području Općine Kotoriba i Nikola Siladi za dugogodišnji uspješan rad u NK Graničar Kotoriba i razvoj poduzetništva na području Općine Kotoriba. Medalja Općine pripala je Draženu Hertelendiju za dugogodišnji uspješan rad u NK Graničar, Josipu Horvatiću za dugogodišnji uspješan rad na području Općine Kotoriba te Branku Maleku za dugogodišnji uspješan rad  UDVDR-a Ogranak Kotoriba.
Dodijeljene su i općinske povelje DVD-u Kotoriba 130-tu obljetnicu osnutka i rada te NK Graničar za 90. rođendan. Limena glazba Kotoriba te Stela i Pavao Sabolić obogatili su sjednicu kulturno-glazbenim programom, a tijekom vikenda pripremljen je bogat program u okviru kojeg su održane brojne izložba, sportska nadmetanja te vjerski i kulturno-glazbeni program.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content