Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Radio 1 i Katruža u još jednoj akciji solidarnosti

Datum objave: 17. rujna 2018.

Ekipa Radija 1 i aktivisti Međimurske zaklade solidarnosti „Katruža“  proveli su subotu, 15. rujna u međimurskim vinogradima prikupljajući donacije u akciji „Radio gorice za Katružu“. Prikupljanje grožđa, mošta i novca već tradicionalno iskoristit će se za kupnju lijekova, plaćanje operacija, terapija i pomagala za bolesne osobe s područja Međimurske županije.
Kao je već uobičajeno, humanitarna akcija predvođena aktivistima krenula je putem gornjeg dijela Međimurja u posjet vinogradarima, a započela je  u Stanetincu kod obitelji Čavničar, koji su kao pravi domaćini ponudili okupljene domaćim međimurskim proizvodima.
U akciji je  prikupljeno  1.170   kg  grožđa i mošta te 2.250,00 kuna.  Donacije  su uputili: Jasmina i Drago Novak  iz Gornjeg Hrašćana,  Dejan Kregar iz Dunjkovca, Vlado Šipek iz Nedelišća,  Đurđica i Antun Horvat iz Svetog Urbana,  Stjepan Filipović, Josip Gregorinčić iz Prhovca,  Katarina Magdalenić iz  Črečana, Dušan Preiner iz Svetog Urbana, Josip Trupković iz Gornjeg Hrašćana,  Dragan Trstenjak iz Svetog Urbana, Ivan Krištofić iz Macinca,  Edo Zadravec iz Svetog Urbana, Valerija Goricaj iz Nedelišća,  obitelj  Kelenc iz Gornjeg Hrašćana,  Josip Kocen iz Stanetinca,  Darko Posavec iz Črečana, Stjepan Leček iz Nedelišća, Gordana i Bojan Posel iz Gornje Dubrave,  Stjepan Krznar iz Macinca,  Mladen  Perišić iz Nedelišća, Biserka Jurgec iz Strahoninca,  Miran i Sanja Marciuš iz Nedelišća, Marijan Pergar iz Macinca, Karol Germek iz Macinca, Ljubomir Šafarić iz Nedelišća,  Miro i Smiljana Špiranec iz Svetog Urbana, Nevenka Blagus iz Macinca, obitelj Molnar iz Svetog Urbana, Zlatko Leček iz Svetog Urbana, Brigita i Željko Dobranić iz Slemenice i Mirjana Horvat iz Gornjeg Hrašćana.
Za glazbu su bili zaduženi „Skandal bend“Josip Sanjković - Mitrica, a u održavanju dobre atmosfere pridružio im se Đura z Međimurja. Da sve bude u najboljem redu brinuo je Miljenko Ovčar, uz pomoć  Željka Sršana – Campija i ostalih sudionika akcije: Envera Muminovića, Daria Langusa i Darka Kolarića iz Radija 1 te Danice Pongrac Krhač, Branka Bukal, Antonije Kocijan, Petre Strahija i Danice Holcinger iz Katruže.
Akciji se pridružio i upravitelj Zaklade Katruža župan Međimurske županije Matija Posavec. Glavni fotograf bio je Ivo Vurušić, a akciju su podržali Dejan Panić i prijatelji, dok je prikupljeno grožđe otkupio vinogradar i vinar Alojz Tomšić iz Železne Gore.
Sponzori akcija bili su: Jamnica  d.d. Zagreb,   Čakovečki mlinovi d.d. Čakovec , Vajda d.d. Čakovec , Elektro Novak Gornji Hrašća,  ŠTIKMA d.o.o.  Slemenica, Mesnice Kiš i   Vectum d.o.o. Prelog,
Završetak akcije tradicionalno je bio kod dragog prijatelja Katruže,  Josipa Radeka – Harija, koji je okupljene počastio izvrsnim bogračem kojeg je pripremio s Marijanom Mesarićem, Srećkom Pospišilom i  prijateljima.
 
 
MEĐIMURSKA ZAKLADA SOLIDARNOSTI „KATRUŽA“
 
Izvor fotografija: Miroslava Novak i Ivo Vurušić
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content