Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurje odličan domaćin Svjetskog prvenstva u trčanju na 100km!

Datum objave: 9. rujna 2018.

U najsjevernijoj općini Hrvatske, u Svetom Martinu na Muri završilo jedno od najduže očekivanih svjetskih prvenstava , trčanje na 100 kilometara. Naime, u samo jednom danu, natjecatelji su ukupno pretrčali gotovo 35.000 kilometara. Uz to, Nikolina Šustić uspjela je ne samo pobijediti na utrci, već i srušiti dosadašnji hrvatski rekord u trčanju na 100 kilometara.
Svjetsko prvenstvo u trčanju na 100 kilometara je najduža službena atletska disciplina koja je ove godine sve trkače dovela na sjever Hrvatske u Terme Sveti Martin. Na samom je natjecanju sudjelovalo više od 350 ultra maratonaca i ultra maratonki iz više od 40 zemalja svijeta.
Direktor LifeClass Termi Sveti Martin, Branimir Blajić, rekao je „s obzirom na to tko je sve trenutno s nama, zasigurno smo prava sportska destinacija, a trudit ćemo se da ovakva događanja postanu popularna u Hrvatskoj“.
No, nije Nikolina jedina koja je ponijela medalju. Njoj se pridružuju i Veronika Jurišić i Antonija Orlić, koje su s ukupnim vremenskim rezultatom 24:13:57 zajednički osvojile izvrsno treće mjesto i brončanu medalju.
Već i brojke govore da ova utrka nije bila jednostavna, svaki od natjecatelja morao je pretrčati krug od 7,5 kilometara čak 13 puta, uz dodatni manji krug od 2,5 kilometra kako bi se zatvorila brojka od ukupno 100 kilometara.
Svoju podršku natjecateljima je dao i Gari Cappelli, ministar turizma Republike Hrvatske koji je s organizatorima bodrio natjecatelje. Cappelli je ujedno izjavio kako je ovaj događaj važan za razvoj kontinentalnog turizma, a svim je natjecateljima zaželio sreću u budućim pothvatima.
Svoju podršku od same pripreme ove jedinstvene manifestacije dao je i župan Međimurske županije, Matija Posavec koji je od samog početka prepoznao važnost ovog događaja za cijelu regiju. „Ovo je samo dokaz da Međimurje svojim posjetiteljima nudi zaista izvrsne uvjete za raznolike aktivnosti na otvorenom. Organizacija još jednog Svjetskog prvenstva važan je dio promocije jer još jednom potvrđujemo da je riječ o pravoj sportskoj destinaciji, što dokazuju i brojke noćenja i dolaska gostiju od čak 16% za prvih osam mjeseci ove godine u usporedbi s prošlom. Stoga našu turističku destinaciju predstavljamo sloganom „Međimurje u pokretu“- čime se daje puno prostora sportskim sadržajima, ali i prostora za upoznavanje kontinentalne turističke destinacije.“, Župan Posavec, čestitao je svim natjecateljima, trenerima i svima koji su bili dijelom ove izuzetne manifestacije.
Što se tiče samih rezultata, pojedinačni poredak kod žena je slijedeći 1. Nikolina Šustić (HR), 1. Nele Alder-Baerens (GER), 3. Mai  Fujisawa (YAP).
Ekipni poredak kod žena : Japan, Južnoafrička Republika, Hrvatska.
Pojedinačni poredak kod muškaraca: 1. Hideaki Yamauchi (YAP), 2. Takehiko Gyoba (YAP), 3. Bongmusa Mthembu (RSA).
Ekipni poredak kod muškaraca: Japan, Južnoafrička Republika, Njemačka.
Čestitke svima!


 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content