Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Županija sufinancira projekt rekonstrukcije dvorane Učiteljskog fakulteta u Čakovcu!

Datum objave: 2. rujna 2018.

U petak, 31. kolovoza 2018. godine u uredu župana Međimurske županije Matije Posavca, uručen je Sporazum o financiranju izrade Glavnog projekta energetske obnove sportske dvorane te usluge pripreme i prijave na natječaj „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim zgradama javnog sektora“ . Sporazum je primila prodekanica za poslovanje, studente i nastavu od nove akademske godine prof.dr.sc. Blaženka Filipan Žignić.  Vrijednost uručenog ugovora iznosi 104 500,00 kuna.
Župan Matija Posavec, istaknuo je kako je „Ovo je kapitalna investicija koja je od posebnog značaja za Međimurske županiju. Učiteljski fakultet dio je cjelokupnog mozaika koji se trenutačno nalazi u investicijskom ciklusu vrijednom 270 milijuna kuna. Ulažući u osnovnoškolsko, srednjoškolsko i akademsko obrazovanje zaokružuje se cjelina i stvaraju se kadrovi spremni za tržište rada, a time ujedno stvaramo i sinergiju između gospodarstva i školstva, što je ujedno i misija ove Županije“.
Prof.dr.sc. Blaženka Filipan Žignić, rekla je „današnjim potpisivanjem Sporazuma o financiranju izrade Glavnog projekta energetske obnove sportske dvorane te usluge pripreme i prijave projekta na natječaj napravljen je i konkretan korak koji osigurava mogućnost same prijave na natječaj u utorak 4. rujna 2018. i time omogućuje da će se nastava tjelesne kulture za studente Učiteljskoga fakulteta – Odsjeka u Čakovcu kao i studente MEV-a u budućnosti opet moći odvijati u optimalnim uvjetima. Stoga se ja kao prodekanica za poslovanje, studij i studente na Odsjeku u Čakovcu od  akademske godine 2018./19. ovom prilikom svesrdno zahvaljujem u ime cjelokupne Uprave Učiteljskoga fakulteta i svih naših djelatnika na uručenom Sporazumu te pruženoj nam pomoći“.
Sportska dvorana bila je naime u vrlo lošem stanju budući da već duže vrijeme prokišnjava krov, a dovoljno je napomenuti da nju koristi 600-injak učitelja i odgojitelja Učiteljskoga fakulteta uz još 400-injak studenata Međimurskoga veleučilišta te je stoga bilo potrebno hitno pristupiti obnovi dvorane.
Na samom sastanku prilikom uručivanja ugovora bili su i pročelnik UO za obrazovanje, kulturu i sport MŽ Branko Sušec i privremeni pročelnik UO za poslove župana Goran Gotal.

 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content