Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurje Open 2018 okupilo više od 1100 karatista

Datum objave: 1. rujna 2018.

Rekordan broj sudionika okupio se na 22. međunarodnom karate turniru Međimurje Open 2018 u organizaciji Karate kluba Globus Čakovec. Više od 1100 sportaša iz 15 zemalja u dvorani Gospodarske škole Čakovec natjecao se za odličja, čime je potvrđen vrhunski status koji ovaj turnir nosi već dugi niz godina.
"Međimurje open bio je jedan od prvih karate turnira u Hrvatskoj i pokretač invazije zbog koje danas imamo i po dva turnira tjedno. Kada je Klub Globus započeo s organizacijom ove sportske manifestacije, karate nije bio olimpijski sport, a danas možemo biti ponosni svjedoci i sudionici ove olimpijske discipline", rekao je predsjednik Hrvatskog Karate Saveza Stjepan Čelan, koji je prisustvovao turniru uz glavnog tajnika Saveza Darka Šimuneca i tajnika Upravnog odbora HKS-a Davora Cipeka. Svečano otvorenje turnira svojim dolaskom podržali su zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman i gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač.
Turnir se održava na samom početku karate sezone, a namijenjen je svim uzrastima u muškoj i ženskoj konkurenciji u katama i borbama. U Međimurju se okupilo dvadesetak sudaca najvišeg svjetskog ranga, karatisti osvajači brojnih medalja i odličja te mnoge mlade nade, što govori da je riječ o jednom od najjačih europskih turnira.
Velika je ovo promocija i uspjeh za samo Međimurje, na što se osvrnula zamjenica župana Sandra Herman koja je pohvalila vrijedne volontere, roditelje i organizatore na čelu s predsjednikom Karate kluba Globus Mladenom Vizingerom. "Vrhunski suci i natjecatelji iz svijeta karatea okupili su se ovdje zahvaljujući odličnoj organizaciji Karate kluba Globus koji svojim rezultatima i aktivnostima promovira naše malo Međimurje, ne samo u Hrvatskoj nego i diljem cijelog svijeta", dodala je zamjenica Herman. Na turniru sudjeluje i osmero aktualnih prvaka Hrvatske iz Kluba Globus, kao i svi osvajači medalja iz čakovečkog kluba.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content