Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održana završna konferencija projekta AgriShort

Datum objave: 31. kolovoza 2018.

U okviru Dana europske suradnje održana je završna konferencija projekta AgriShort u organizaciji Javne ustanove za razvoj Međimurske županije REDEA. Projektni partneri iz Mađarske i Hrvatske predstavili su implementirane aktivnosti i ostvarene rezultate, a konferenciji su se odazvali počasni konzul Republike Hrvatske u Republici Mađarskoj Atila Kos, župan Međimurske županije Matija Posavec, voditelj zajedničkog tajništva Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska Marton Szucs te komunikacijski i programski menadžer Interreg V-A Programa suradnje Tvrtko Čelan.
„Uspješna realizacija projekta AgriShort još jedna je potvrda važnosti promicanja poljoprivrednog sektora od strane svih sudionika koji su bili uključeni. REDEA je pokrenula projekt s ciljem jačanja kapaciteta institucija i službi koje nastoje pomoći lokalnih i regionalnim poljoprivrednim proizvođačima.“ Tim je riječima konferenciju otvorila  Maša Tomašić, voditeljica Odjela za pripremu i provedbu projekata iz područja gospodarstva.
EU projektom povezuju se poljoprivredni proizvođači pod brendom „Najbolje z Međimurja“
Župan Matija Posavec istaknuo je da je u formalnom smislu ovo završnica jednog projekta, ali u realnom tek početak jedne lijepe priče te dodao: „Mi smo županija koja ima najveću proizvodnju krumpira i jabuka, najbolji med, vrhunsko vino i brojne druge kvalitetne proizvode, no najbitnije je povezivanje proizvođača i plasiranje proizvoda na tržište. Ovim projektom stvoreni su početni uvjeti, a naredni koraci već su počeli osnivanjem kratkog opskrbnog lanca „Najbolje z Međimurja“ koji u svojim početcima okuplja dvadesetak međimurskih OPG-ova. “
Projekt AgriShort započeo je s provedbom u svibnju 2017. godine, a njegova ukupna vrijednost je 206.727,05 eura, od čega je 175.717,97 eura financirano iz fondova EU. Prioritet projekta je bilo poboljšanje institucionalnih kapaciteta i učinkovita javna uprava, što je i ostvareno provedenim aktivnostima kojima su se uključeni u projekt upoznali s najnovijim trendovima, snažnije povezali i razmijenili iskustva.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content