Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Počinju dva urbana festivala u Čakovcu - Zrinski Art i 3FF Festival

Datum objave: 29. kolovoza 2018.

Krajem tjedna u čakovečkom Starom gradu održat će se dva festivala, Zrinski Art festival i 3FF festival alternative, čije programe su na prigodnoj konferenciji predstavili i najavili njihovi organizatori.
Zrinski Art trajat će do nedjelje, 2. rujna na 4 lokacije u gradu Čakovcu – Perivoj Zrinskih, Zgrada Scheier, Dom Sindikata i Trg Republike, na kojima će se održati radionice, performansi, koncerti i izložbe. Umjetnički direktor i idejni začetnik ovog festivala inovativnih umjetničkih praksi, Damir Klaić, istaknuo je da će sudjelovati 35 autora iz 7 država. Službeno otvorenje održat će se u četvrtak, 30. kolovoza kada će se održati plesni performans „Jecajuća dolina“ u izvedbi plesača Studija suvremenog plesa Teuta pod vodstvom Nikoline Mekovec, koja je uz Bojana Miljančića suorganizator festivala.
U petak, 31. kolovoza započinje 3FF festival alternative kojeg su predstavili Ivan Latin i Neven Levačić iz Centra za mlade i Udruge 3FF. Treću godinu u nizu posjetitelji će moći uživati u dvodnevnom glazbenom programu uz goste iz drugih gradova i inozemstva, a svaki dan predstavit će se jedan domaći bend. Osim glazbenog sadržaja, u planu je i košarkaški turnir, a održat će se i Festival dječjeg filma u suradnji s međimurskim školama, s ciljem da se prikupe filmovi koje djeca rade izvan nastavnih aktivnosti. Otvorenje događaja započet će kulinarskom inicijativom „Hrana, a ne oružje“, tijekom koje će Matija Bogdan, Marko Palfi i Mate Janković pripremiti besplatan obrok za posjetitelje.
Konferenciji za medije prisustvovali su zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman i pročelnik Upravnog odbora za društvene, protokolarne i europske poslove Grada Čakovca David Vugrinec koji su naglasili značaj održavanja dvaju festivala te im dali podršku u svim daljnjim aktivnostima. „Tijekom ova 3 dana očekuju nas vrijedni sadržaji i aktivnosti koje su besplatne za sve građane. Velika pohvala organizatorima koji se tijekom cijele godine marljivo pripremaju za ove događaje te doprinose kulturnoj i turističkoj promociji naše županije ", zaključila je zamjenica Sandra Herman.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content