Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održan 1. Međunarodni turnir pionira U-15 „Vlatko Marković“ u Domašincu

Datum objave: 28. kolovoza 2018.

U zajedničkoj organizaciji Nogometne škole Dinamo Domašinec i Škole nogometa Zelenko iz Novakovca proteklog je vikenda održan 1. Međunarodni nogometni turnir „Vlatko Marković“ U-15. Na nogometnih terenima u Domašincu i Novakovcu okupilo se 8 ekipa iz Slovenije, Mađarske i Hrvatske: NK Drava Ptuj, FK Crvena Zvezda Beograd, GNK Dinamo Zagreb, NK Varaždin, NK Slaven Belupo Koprivnica, NK Međimurje, NK Polet Sveti Martin i ŠN Dinamo-Zelenko.
Svečanosti otvaranja turnira prisustvovali su viši savjetnik predsjednika HNS-a Zorislav Srebrić i član Izvršnog odbora HNS-a i predsjednik MNS-a Mato Kljajić. Upravo je Hrvatski nogometni savez glavni pokrovitelj ovog memorijala uz suorganizatora Međimurski nogometni savez i podršku Općina Domašinec i Podturen.
Čast otvaranja turnira pripala je mladoj nogometašici ŠN Dinamo-Zelenko Ani Kovač, a prilikom otvaranja domaćini predsjednik organizacijskog odbora turnira Dragutin Katalenić  i predsjednik NK Dinamo Domašinec Josip Đurkin,  istaknuli su kako je cilj da ova sportska manifestacija iz godine u godinu napreduje i postane tradicija na kojoj će nastupati najkvalitetnije ekipe iz regije.
Otvaranju su prisustvovali i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat i župan Međimurske županije Matija Posavec, koji su zaželjeli uspješan turnir mladim nogometašima. Željama su se pridružili i načelnici Općina Domašinec, Podturen i Dekanovec Mario Tomašek, Perica Hajdarović i Ivan Hajdarović.
Oko 160 nogometaša uzrasta do 15 godina uživalo je u sportskom vikendu u Međimurju, a prvo mjesto osvojila je ekipa NK Varaždina. Uz mlade sportaše, važan dio turnira čine i treneri i suradnici nogometnih škola na čelu s Miroslavom Blažonom i Zvonimirom Ovčarom.  Svi oni, uz veliku pomoć roditelja osigurali su kvalitetne uvjete igranja i dobru organizaciju zbog koje je prvo održavanje turnira uspješno odrađeno.
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content