Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Donja Dubrava u mirisima svojih proizvoda

Datum objave: 28. kolovoza 2018.

Ovoga vikenda u Donjoj Dubravi održana je tradicionalna manifestacija „Dani dobravskog ljuka i ekološke proizvodnje“ koja već dvanaestu godinu dovodi proizvođače i poklonike domaćeg voća i povrća te drugih ekoloških proizvoda.
Manifestacija je prvi put održana 2007. godine na inicijativu obitelji Sabol, koja je i danas jedan od nosivih stupova organizacije. Svoje ekološke proizvode ove godine predstavilo je 50 izlagača iz 4 županije.
Načelnik općine Donja Dubrava Marijan Varga zahvalio je prilikom otvorenja svim proizvođačima i posjetiteljima na angažmanu, institucijama na potpori te Udruzi DUGA, društvu za biološko dinamičko gospodarenje koja od početka prati samu manifestaciju.
Generalni pokrovitelj 12. Dana dobravskog ljuka i ekološke proizvodnje je Međimurska županija te je župan Matija Posavec zahvalio organizatorima jer manifestacija osim što uključuje velik broj udruga, nudi domaće ekološke proizvode, brojna autohtona jela od luka, ali i kroz izložbu ručnih radova Udruge žena Donja Dubrava rukotvorine koje stvaraju vrijedne ruke naših sugrađana.  
Ministar gospodarstva, obrta i poduzetništva Darko Horvat otvarajući manifestaciju poželio je svima puno poduzetničkog uspjeha koje prati mukotrpan rad, energija i marljivost, a što je odlika mještana Donje Dubrave.
Tijekom otvorenja gostima se predstavio Andrija Maronić na cimbalama te recitatorica Marija Duhović. Profesor Željko Sobotka održao je predavanje o ljekovitim svojstvima luka, dok su u kulturnom programu sudjelovali članovi KUD-a Seljačka sloga Donja Dubrava i Saša Štefić.
Brojni gosti koji su pohodili Donju Dubravu još su jednom potvrdili rastući značaj Dana dobravskog ljuka i ekološke proizvodnje.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content