Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dominik Padarić „Klasikom uz Muru“ oduševio na Danima turizma

Datum objave: 20. kolovoza 2018.

Na Danima turizma u Svetom Martinu na Muri, koji traju od 8. srpnja do 26. kolovoza, u sklopu bogatog programa nastupio je i mladi bariton Dominik Padarić. Na sam blagdan Velike Gospe, Dominik je održao koncert pod zvijezdama pored Mlinarske kućice u okviru projekta „Klasika uz Muru“. S gostima Danijelom Otom, Matijom Turkom, Gabrijelom Hrženjak i Lanom Lucijom Horvatić te plesačima Teute Vilimom Poljancom i Doroteom Koščak, oduševio je mnogobrojnu publiku u Žabniku. Zvukovi klasične glazbe odlično su se uklopili u prirodne čari najsjevernijeg mjesta u Hrvatskoj, a ovo je već peti puta da se održava koncert koji spaja klasiku i ljepote našeg kraja. Upravo je to i cilj ovog koncertnog projekta, kojim Dominik želi oživjeti klasičnu glazbu, ali i svoj rodni kraj predstaviti što većem broju ljudi. Svojim dolaskom podršku su Dominiku i njegovom koncertnom projektu dali župan Međimurske županije Matija Posavec i načelnik Općine Sveti Martin na Muri Dražen Crnčec.
Primljen na prestižnu akademiju u Manchesteru
Inače, 21-godišnji Dominik rođen je upravo u Žabniku, a nakon završene Srednje škole u Varaždinu nedavno je primljen na prestižnu Kraljevsku glazbenu akademiju u Manchesteru. Početkom rujna odlazi u Englesku gdje će narednih 5 godina nastaviti svoje glazbeno školovanje. Kako bi mu se olakšao ovaj veliki pothvat, Grad Mursko Središće organizira koncert pod nazivom „Dominik Padarić – najljepše pjesme“ u Centru za kulturu „Rudar“ 24. kolovoza s početkom u 18 sati. Sav prihod od prodanih ulaznica pripast će Dominiku, kojem čestitamo na velikom uspjehu te mu želimo još mnogo sreće u daljnjem radu!

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content