Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Kreće završna faza radova na sportskoj dvorani OŠ Goričan

Datum objave: 17. kolovoza 2018.

Nastava tjelesne i zdravstvene kulture za 180 učenika Osnovne škole Goričan početkom drugog polugodišta u školskoj godini 2018./2019., odvijat će se u novoj sportskoj dvorani, potvrđeno je današnjim potpisivanjem ugovora župana Međimurske županije Matije Posavca i direktora tvrtke Team građenje d.o.o Igora Hoblaja.
Župan Matija Posavec, istaknuo je „potpisujemo ugovor za završetak gradnje dugoočekivane dvorane koja će do kraja 2018. biti spremna kako bi svi učenici, ali i brojne udruge i mještani Goričana mogli koristiti ove prostorije za svoje potrebe“, te je dodao da će Međimurska županija i Općina zajedno dogovoriti financiranje vanjskog uređenja dvorane i parkirališta, kao i opremanje dvorane.
Vrijednost potpisanog ugovora je 2 202 640,95 kuna sa PDV-om, kako je napomenuo Igor Hoblaj, a planirani kraj završetka dvorane je 120 dana od početka radova. Gradnja dvorane započela je 2013. godine te je ukupna predviđena vrijednost ulaganja u radove i opremu na samom kraju investicije 12.766.974,97 kuna sa PDV-om.
Načelnik Općine Goričan Mario Moharić, rekao je „školsku dvoranu priželjkujemo već duže vrijeme,  zahvaljujem županu i županijskim institucijama na pruženim potporama prilikom gradnje i opremanje dvorane koju će koristiti veliki broj mještana iz Goričana i okolice“.
Ravnatelj OŠ Goričan Zlatko Varošanec, napomenuo je kako je ova dvorana dugogodišnji san škole i općine koja će zasigurno biti popunjena tijekom svih 7 dana u tjednu, te je zahvalio županu na pruženoj financijskoj podršci prilikom ostvarivanja dugodišnje želje u finalizaciji projekta završetka dvorane OŠ Goričan.
Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Branko Sušec, istaknuo je kako je ovo jedan dio investicijskog ciklusa u obrazovanju u Međimurskoj županiji. Samom potpisivanju nazočili su i  direktor MIN-a Ivan Vinković i župnik Josip Drvoderić.
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content