Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održani 21. Dani Macinca

Datum objave: 16. kolovoza 2018.

Uz blagdan Velike Gospe mještani Macinca proslavili su svoj dan prigodnim programom u organizaciji Vijeća Mjesnog odbora Macinec. Nakon misnog slavlja koje je predvodio župnik Stjepan Markušić u crkvi pohoda bl. Djevice Marije, naseljem je krenuo mimohod uz glazbenu pratnju Puhačkog orkestra Općine Nedelišće. U bogatom kulturno-umjetničkom programu predstavili su se KUU „Seljačka sloga“ Nedelišće, Udruga mažoretkinje Nedelišća, DVD Macinec, Pjevački zbor Strahoninec, Male Macinčanke i Macinčani, kao i Štefanija Oreški i Nevenka Bratković s već tradicionalnim igrokazom.
Proslavi Dana Macinca prisustvovali su i župan Međimurske županije Matija Posavec i načelnik Općine Nedelišće Darko Dania uz domaćina Ivana Krištofića, predsjednika Mjesnog odbora Macinec. Vrijedne članice i članovi Udruge „Maxenca“ pripremili su izložbu „Macinec na biciklima“, koju je osmislio Alen Jaklin. Izložbu je predstavila predsjednica Udruge Magdalena Špicar Marciuš: „Brojimo 16 aktivnih članova, no svi mještani su uključuju u rad i pomažu nam u aktivnostima. Za ovu izložbu prikupljali smo stare stvari i stare bicikle oko kojih smo osmislili različite teme poput vinogradarstva, mljekarstva, školstva, koje predstavljaju kako su nekad živjeli naši stari.“ Izlošci su napravljeni od prirodnih materijala, a posebne instalacije su starinski visoki bicikl i haljina od hortenzija i bršljana. Poslijepodne je bilo ispunjeno sportskim aktivnostima, pa je uz nogometne utakmice, održana poznata „Macinska alka“.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content