Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Čestitka župana Međimurske županije povodom blagdana Velike Gospe

Datum objave: 15. kolovoza 2018.

Drage moje Međimurke i Međimurci!
Dostojanstveno i tiho, u krugu obitelji slavimo blagdan Velike Gospe, svetkovinu Uznesenja Marijina na nebo, svetkovina koja ima osobito mjesto u srcima svih vjernika, u našem Međimurju i diljem Lijepe Naše.
Blažena Djevica Marija uči nas strpljenju, ljubavi, predanosti i dobroti, a ujedno nas ispunjava vjerom u bolje sutra i poštovanjem prema svima koje susrećemo. Slaveći njen lik i djelo, prizivajući je u naše živote, daje nam mudrost prilikom rješavanja izazova s kojima se susrećemo, ali nam ujedno daje snagu i vjeru za nas, za naše obitelji i svima onima kojima je potrebna utjeha, zaštita u ljudskom i kršćanskom životu. Blaženoj Djevici Mariji su se tijekom povijesti podizale brojne crkve i nju se nazivalo vjernom zaštitnicom hrvatskog naroda i „Kraljicom Hrvata“, te su danas ta mjesta utočišta brojnih hodočasnika, kao što će i u Međimurju to biti mjesta poput Belice, Svete Marije i mnogih drugih.
Stoga, svim stanovnicima Međimurske županije koji svetkuju ovaj dan, želim sretan i blagoslovljen blagdan Velike Gospe! 
 
      Vaš  župan                                    
    Matija Posavec

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content