Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Završetak školske dvorane u Strahonincu do kraja godine!

Datum objave: 13. kolovoza 2018.

U prostorijama Osnovne škole Strahoninec, župan Međimurske županije Matija Posavec i direktor tvrtke Team građenje d.o.o Igor Hoblaj danas su potpisali ugovor o završetku izgradnje školske dvorane. Vrijednost Ugovora je 2 135 744,60 kuna sa PDV-om.
Potpisivanju su nazočili i saborska zastupnica i predsjednica školskog odbora Bernarda Topolko, zamjenik općinskog načelnika Josip Šipek, direktor MIN-a Ivan Vinković i ravnateljica OŠ Strahoninec Jelena Okun.
U izgradnju dvorane u Strahonincu, čiji su radovi započeli 2014. godine, do sada je uloženo oko 7 790 400,86 kuna dok će, uz potpisani Ugovor, sveukupna vrijednost radova biti 10 730 000 kuna sa PDV-om.
Ravnateljica Jelena Okun, istaknula je kako generacije učenika već desetljećima očekuju izgradnju dvorane te će njeno dovršenje biti jedan od najradosnijih dana u povijesti škole, tim više što škola ove godine obilježava 115 godina rada.
Predsjednica Školskog odbora OŠ Strahoninec i saborska zastupnica Bernarda Topolko, prisjećajući se svog školovanja u OŠ Strahoninec, istaknula je da učenici ove škole zaslužuju dvoranu s obzirom na odlične uspjehe koje postižu na natjecanjima diljem Hrvatske te će im zasigurno ova dvorana biti dodatna motivacija i poklon za sve buduće generacije učenika i učenica.
Zamjenik načelnika općine Strahoninec, Josip Šipek rekao je kako je osmišljen zajednički model financiranja izgradnje dvorane sa Međimurskom županijom pri čemu Županija izdvaja 60%, a Općina  40 % sredstava. „Drago nam je da je najveća investicija i najveći infrastrukturni objekt u povijesti Općine Strahoninec upravo ulaganje u djecu i mlade koji su naša budućnost. Osim spomenutog iznosa, bit će potrebno izgraditi pristupnu cestu za što očekujemo dodatnu pomoć od Međimurske županije, ističe  Šipek.
Ukupna predviđena vrijednost ulaganja u radove i opremu na samom kraju investicije bit će 10.730.000,00 kuna sa PDV-om, kako je napomenuo Igor Hoblaj, a planirani kraj završetka dvorane je 90 dana od početka radova, odnosno kraj kalendarske godine.
Prilikom potpisivanja Ugovora, župan Posavec naglasio je kako se investicije u osnovnom i srednjem školstvu odvijaju prema predviđenom planu te će u vremenu do kraja 2018. godine biti predano na korištenje novoizgrađene školske dvorane sa dogradnjom škola u nekoliko općina i gradova. „Drago mi je da i u ovom projektu rade međimurske tvrtke što daje zasigurno veći značaj cjelokupnoj investiciji. Uz dvoranu u Strahonicu, radovi se odvijaju i na obnovi osnovnih i srednjih škola prema modelu energetske učinkovitosti, obnavlja se Učenički dom a intenzivno se priprema projektna dokumentacija za nove natječaje koji se očekuju u mjesecu rujnu“, ističe Posavec dodajući kako se tijekom ljetnih mjeseci, uz manje investicije u niz škola, sve priprema i za početak nove školske godine.
Odgovarajući na novinarska pitanja, župan Posavec naglasio je kako će se već ovoga tjedna potpisati Ugovor s izvođačem radova za završetak izgradnje školske dvorane u Goričanu, početkom rujna bit će svečano otvorenje školske dvorane i novih učionica u Orehovici, završava se školska dvorana u Draškovcu, a do kraja kolovoza bit će potpisan i Ugovor za nastavak izgradnje škole u Pribislavcu.
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content