Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Jubilarni 20. „Međimurec 2018.“ postao najjači nogometni turnir u regiji!

Datum objave: 13. kolovoza 2018.

Ovog vikenda održan je 20. međunarodni nogometni turnir pionira U13 „Međimurec 2018“ koji je ove godine okupio do sada najveći broj sudionika, čak 16 klubova iz deset zemalja svijeta. Svečanom otvorenju u subotu prisustvovali su zamjenik župana Josip Grivec, načelnik Općine Nedelišće Darko Dania, savjetnik predsjednika HNS-a Zorislav Srebrić, uz glavne organizatore Ivana i Mišela Ganzera te druge ugledne goste.
Uz hrvatske nogometaše, boje svojih zemalja branili su mladi sportaši iz Austrije, Poljske, Slovenije, Srbije, Japana, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Slovačke. U finalu su nogometaši „Crvene Zvezde“ nadigrali poljsku „Legiu“ Varšava.
Župan Međimurske županije Matija Posavec, dodijelio je prijelazni trofej pobjednicima te je izrazio veliko zadovoljstvo načinom na koji je turnir održan. „Pohvala svim članovima NK „Međimurec“ Dunjkovec-Pretetinec koji kroz višegodišnju organizaciju dižu ljestvicu osiguravajući najbolje moguće uvjete i atmosferu sudionicima. Dokazali su da smo najnogometniji kraj, s najviše klubova u odnosu na broj stanovnika, najviše registriranih igrača, a ovaj turnir pokazuje da možemo organizirati i najzahtjevnije nogometne događaje“, istaknuo je župan Posavec te dodao da će Međimurska županija i dalje svesrdno podupirati ovu prekrasnu sportsku priču.
Kroz tri dana turnira odigrano je oko 45 utakmica na terenima u Dunjkovcu/ Pretetincu i Nedelišću, a predsjednik NK „Međimurec“ Mišel Ganzer zahvalio je svima koji su na bilo koji način doprinijeli uspješnoj realizaciji jubilarnog 20. „Međimurca“, koji je izrastao u najjači turnir U-13 u regiji.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content