Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Sveta Marija proslavila Dan Općine!

Datum objave: 10. kolovoza 2018.

U četvrtak je u Domu kulture u  Svetoj Mariji održana svečana sjednica Općinskog vijeća, a na kojoj su prisustvovali zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, načelnica općine Sveta Marija Đurđica Slamek i zamjenik načelnice Ivica Kočiš. Zamjenik gradonačelnika Grada Preloga Zdravko Kvakan, načelnik Općine Donja Dubrava Marijan Varga, načelnik općine Goričan Mario Moharić, načelnik Općine Donji Vidovec Josip Matulin, načelnik Općine Kotoriba Ljubomir Grgec, predsjednik Općinskog vijeća Dražen Šulj sa zamjenicom Marijom Frančić i mjesni župnik Pavao Markač.
Želja nam je da mladi ostanu u Svetoj Mariji te da kontinuiranim radom osiguramo najbolje uvjete za sve naše sumještane”, rekao je Dražen Šulj koji je ujedno i otvorio Svečanu sjednicu.
Načelnica Đurđica Slamek, istaknula je „završili smo niz projekata, mnoge investicije upravo su orijentirane na naše mlade te nam je želja da ostanu ovdje u našem kraju. Tijekom prošle godine dodijeljeno je oko 150 tisuća kuna za 5 mladih obitelji. U narednom periodu, orijentirati ćemo se na revitalizaciju starog toka rijeke Drave koji je potencijalni  naš turistički biser”.
Zamjenik Josip Grivec, naglasio je, da je svaki i najmanji uspjeh za malu sredinu, veliki uspjeh, a Općina Sveta Marija ima ih mnogo. „ Iako su želje i potrebe veće od trenutačnih mogućnosti, zajedničkom radom, trudom i sinergijom, siguran sam da ćemo sve pokrenute projekte realizirati uz nesebičnu pomoć i potporu Županije“.
Dodjeljene nagrade za doprinos Općini!
Svečana sjednica bila je izuzetna prilika da se uruče nagrade najzaslužnijim mještanima Općine, za doprinos u sportskom, kulturnom i obrazovnom segmentu.
Plaketom Općine nagrađena je Marija Frančić i posmrtno Dražen Vlahovski iz Zagreba. Općinsko priznanje i zahvalnicu dobili su članovi i članice SRD „Drava Donji Mihaljevec“ povodom 50 godina djelovanja i za osvojeni Alpe - Adra kup.
Nadalje, učenici osnovne škole koji su svih osam razreda završili s odličnim uspjehom, također su nagrađeni, a to su Nika Ivaci, Nina Kedmenec, Nina Poljak i Karlo Vlah. Učenikom generacije je proglašen David Kanižaj.
Nagradu za sudjelovanje i odličan rezultat na ekipnom natjecanju iz matematike primili su: Ana Strbad, Nikola Mustač, Gabriela Kvakan, Nina Kedmenec i Valentina Pongrac te njihova mentorica Ivana Lukša Peranec.
Uspjeh u natjecanju „Klokan bez granica“ primila je Lucija Stanko s učiteljicom Marijom Bobić. Nagrade za postignute rezultate biskupske vjeronaučne olimpijade dobili su Nina Kedmenec, Nika Ivaci, Patricija Ivaci i Lea Pongrac te mentorica Anica Trstenjak.
Za osvojeno 3. mjesto na Županijskom natjecanju iz biologije nagrađene su Gabriela Kvakan i mentorica Paula Dvorski Vilaj.
Za osvojeno 1. mjesto na tradicionalnoj kulturnoj manifestaciji Muzeja Međimurja Čakovec-„Mali školski kustosi-Moj najdraži stari premet“, nagrađena je Izabela Stanko i njezina mentorica Romina Volar. Za osvojeno 2. mjesto na Županijskom natjecanju iz tehničke kulture i 5. na državnoj razini nagrađena je Judita Herc i mentorica Renata Martinec. Najuspješniji student je Luka Mustač, Nagradu je iznimno primio i Franjo Mustač-Medarov.
Tradicionalno su dodijeljene nagrade za najcvjetniji balkon za 2018. godinu kao i najuređenije dvorište. Dobitnici su obitelji Mustač, a u Donjem Mihaljevcu je to obitelj Poljak. Nagrade za najuređenije dvorište u Svetoj Mariji dobila je obitelj Orehovec, a u Donjem Mihaljevcu obitelj Ivaci.
Službeni program svojim nastupom oplemenili su članovi Mješovitog crkvenog zbora sv. Cecilije te učenice Laura Čurin, Renta Čurin i Tena Panić.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content