Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održano „Ljeto ribe uz Dravu“ u Svetoj Mariji

Datum objave: 10. kolovoza 2018.

U suradnji s Turističkom zajednicom Međimurske županije, Sportsko – ribolovno društvo „Klen“ Sveta Marija proteklog je vikenda tradicionalno organiziralo„Ljeto ribe uz Dravu“. Riječ je o sportskoj, turističkoj i kulturno – tradicijskoj manifestaciji koja je i ove godine privukla velik broj posjetitelja, ljubitelja ribolova i prirode.
Subotnji program započeo je kod ribičkog doma SRK „Klen“ lovom ribe udicom na plovak, ribolovnim igrama i natjecanjima, a završio je trkačkim krosom uz Dravu. Pojedinačnim natjecanjem u lovu ribe udicom na plovak, odnosno „Velikom nagradom Svete Marije“ započeo je drugi dan manifestacije tijekom kojeg su organizatori pripremili niz događanja. Uz sportska natjecanja i igre, posjetitelji su mogli razgledati izložbe slika svetomarskih umjetnika, etno zbirku, prezentaciju izrade mušica i pribora za mušičarski ribolov. Ručnim radovima predstavile su se članice „Društva žena Amalija Kranjec“ iz Svete Marije, dok je udruga „Svetomarska čipka“ prezentirala izradu čipke.
Istog dana održala se i sve popularnija kulinarska manifestacija „Dravski fišpaprikaš“ koja je okupila 10 natjecateljskih ekipa iz Međimurja i Podravine. Najboljim sudionicima svih natjecanja nagrade su uručili zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, načelnica Općine Sveta Marija Đurđica Slamek i predsjednika ŠRK „Klen“ Antun Kedmenec.
Josip Grivec, zamjenik župana, istaknuo je važnost kontinentalnog turizma za Međimursku županiju: „Bogatom ponudom i  dobrom organizacijom ova manifestacija primjer je kako prepoznati i iskoristit prirodne potencijale za razvoj turizma na kontinentalnim područjima. Moramo čuvati ljepote međimurskog krajolika i bogatstvo voda, čija riba postaje sve omiljenije jelo Međimuraca“.
 
Izvor fotografija: ŠRD „Klen“

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content