Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U Serdahelju održan 18. Festival gibanice

Datum objave: 8. kolovoza 2018.

 
Proteklog vikenda održan je 18. Festival gibanice u  Serdahelju, jednom od osam hrvatskih sela u županiji Zala u Mađarskoj. Natjecanje u spremanju gibanice po vlastitim tradicionalnim recepturama jedna je od najvećih manifestacija tog naselja, a uživa i međunarodni karakter zahvaljujući  sudjelovanju vrijednih predstavnica iz Goričana, Donje Dubrave i Donjeg Vidovca.
Zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec dao je svoju podršku festivalu uz nazočnost načelnika Općine Serdahelja Stjepana Tišlera,  načelnika Općine Donji Vidovec Josipa Matulina, načelnika Općine Kotoriba Ljubomirom Grgecom i načelnika Općine Goričan Marija Moharića, ujedno predsjednika EGTS-a Mura regije.
Njegovanje suradnje i očuvanje tradicionalnih zdravih jela naših krajeva samo su jedan od povoda organiziranja ove manifestacije.
„Suradnja županije Zala i Međimurske županije je primjer uspješne suradnje. Ovaj festival je simbol ne samo gibanice, već i prijateljstva dvaju krajeva, ali i očuvanja hrvatske i mađarske baštine“, rekao je zamjenik Grivec te zahvalio domaćinima na ljubaznosti i gostoprimstvu koje je kod susjeda uvijek na najvišem nivou.
Na festivalu je sudjelovalo više od dvadesetak natjecatelja i natjecateljica čije su delicije mogli degustirati mnogobrojni posjetitelji, a glazbeni program upotpunili su članovi Puhačkog orkestra iz Donje Dubrave.


 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content