Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Počela top manifestacija našeg kraja - PORCIJUNKULOVO

Datum objave: 28. srpnja 2018.

Uz svečano otvorenje u Atriju Muzeja Međimurje i veliki vatromet započelo je ovogodišnje izdanje manifestacije "Porcijunkulovo" u organizaciji Turističke zajednice grada Čakovca. Prvi put kao hrvatska top manifestacija, od 27. srpnja do 5. kolovoza Čakovec je turističko središte kontinenta. Otvorenju su prisustvovali mnogi uglednici i predstavnici društvenog, političkog i kulturnog svijeta Međimurja, kao i mnogobrojni gosti. Ispred Međimurske županije svečanosti su nazočile zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Sonja Tošić Grlač.
U Čakovcu će se predstaviti brojne udruge, klubovi, umjetnici i ulični svirači. Održat će se razne radionice, prezentacije starih zanata, aktivnosti i predstave za mališane, oldtimer susreti, koncerti i drugi sadržaji. Uz tradicijske, zabavne, gastronomske i kulturne manifestacije, koncerte Žige, Zvonka Bogdana, Tonija Cetinskog, Massima, Nine Badrić, Crvene jabuke i drugih, središnja vjerska svečanost održat će se u četvrtak, 2. kolovoza u 9,30 sati. Naime, prema predaji, sveti je Franjo 2. kolovoza 1208. god., u crkvici Svete Marije od Anđela u Asizu, doživio svoje obraćenje, a taj trenutak njegova potpunog obraćenja i oblačenja novoga čovjeka slavi se liturgijski 2. kolovoza, na blagdan Gospe od Anđela ili Porcijunkule (prema crkvici u kojoj se ta promjena dogodila i koja predstavlja najvažniju crkvu Franjevačkog reda).

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content