Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Prelog slavi zaštitnika grada

Datum objave: 25. srpnja 2018.

Župa Svetog Jakoba u Prelogu obilježila je svetkovinu svog zaštitnika tradicionalnim društvenim i vjerskim sadržajima. Velik broj vjernika okupio se na središnjem misnom slavlju koje je predvodio preč. Josip Ružman u koncelebraciji tridesetak svećenika iz Međimurja i okolice. Euharistijskom slavlju, u prepunoj crkvi, prisustvovali su župan Međimurske županije Matija Posavec, potpredsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina, gradonačelnik Ljubomir Kolarek, predsjednik Gradskog vijeća Đuro Ujlaki te zamjenik gradonačelnika Zdravko Kvakan,  kao i mnogi drugi predstavnici društvenog, kulturnog i političkog života iz grada i okolice.
Obilježavanje Svetog Jakoba započelo je trodnevnom duhovnom obnovom u sklopu koje su održana misna slavlja, klanjanja i svete ispovijedi, a u Prelogu je na sam blagdan održano i veliko mjesno proštenje. Središnje misno slavlje započelo je svečanom procesijom u kojoj su sudjelovali vatrogasci, Ribari sv. Jakoba, članovi Misijske zajednice, Caritasa, predstavnici županijske i gradske vlasti, a na početku mise prisutne je pozdravio župnik preč. Antun Hoblaj, dekan donjomeđimurskog dekanata, dok je propovijed  održao vlč. Ivan Filipčić. Osim što je predvodio euharistijsko slavlje, preč. Josip Ružman ovom je prilikom proslavio  35 godina svećeništva te mu je župan Posavec tim povodom uručio prigodan poklon i čestitku. Mješoviti pjevački zbor župe Sv. Jakoba i Ribari sv. Jakoba predvodili su pjesmu, a vjernici su imali priliku iskazati štovanje relikviji sv. Jakoba.


 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content