Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Započeo projekt „Povećanje efikasnosti i održivosti rada gospodarsko-socijalnih vijeća Bjelovarsko-bilogorske županije, Međimurske županije i Varaždinske županije“

Datum objave: 24. srpnja 2018.

U Bjelovaru je 23. srpnja  2018. održana početna  konferencija Projekta „Povećanje efikasnosti  i održivosti rada gospodarsko-socijalnih vijeća Bjelovarsko-bilogorske županije, Međimurske županije i Varaždinske županije“ vrijednog    962.987,25 kuna  bespovratnih europskih sredstava.   
Prijavitelj projekta je Bjelovarsko-bilogorska županija  a  partneri su: Međimurska županija, Varaždinska županija te Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske.
Cilj Projekta je unaprijediti  kvalitetu socijalnog dijaloga kroz razvoj i jačanje administrativnih i stručnih sposobnosti socijalnih partnera, odnosno promicati tripartitni socijalni dijalog  između  tijela javnih vlasti, poslodavaca i sindikata, kako bi se djelovalo na gospodarski razvoj  zapošljavanje, poboljšanje poduzetničke klime, obrazovanje, tržište rada, poreznu politiku.  Projektom  će se dati i potpora sustavu mirenja i rješavanju radnih sporova.  Projekt će se provoditi osamnaest mjeseci od  29. ožujka 2018. do 29. rujna 2019. godine kroz  6 radionica, 3 okrugla stola,  edukacija za izmiritelje  i dva studijska putovanja.   U Međimurskoj županiji održati će se 2 okrugla stola i jedna radionica.
            Početnoj konferenciji iz Međimurske županije prisustvovali su zamjenik župana i predsjednik Gospodarsko-socijalnog vijeća u Međimurskoj županiji Josip Grivec,  pročelnik Upravnog odjela za gospodarske djelatnosti Međimurske županije Darko Radanović te  članovi i zamjenici članova Gospodarsko-socijalnog vijeća u Međimurskoj županiji.   Koordinatorica na Projektu je tajnica Gospodarsko-socijalnog vijeća u Međimurskoj županiji Danica Holcinger.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1697" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]
             Josip Grivec, zamjenik župana Međimurske županije  izrazio je zadovoljstvo što su i Međimurska županija  te njezino Gospodarsko-socijalno vijeće  sudionici Projekta.
Drago mi je što smo krenuli s ovim itekako važnim projektom, jer svi znamo što znači partnerstvo, koliki je značaj socijalnog dijaloga i što sve dobrog socijalni dijalog može donijeti.  Reći su samo, kao što je lijepo prikazano na plakatu, pružimo ruke jedni drugima   na dobrobit svih nas, na dobrobit radnika,  poslodavaca i lokalne samouprave“,  u svom je obraćanju rekao zamjenik župana Međimurske županije.
            Zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin  u svom je izlaganju  istaknuo da postoje  infrastrukturni projekti koji plijene pažnjom,  ali postoje i ovi projekti  koji nisu na prvi pogled atraktivni jer ne ostavljaju ništa izrađenog, ali su jednako bitni.  Gospodarsko-socijalna vijeća su važna institucija jer omogućuju poslodavcima i predstavnicima radnika, sindikatima da utječu na lokalnu, regionalnu, ali i nacionalnu politiku.
            Bjelovarsko-bilogorski župan Josip Bajs  istaknuo je da je ovaj Projekt nastavak prvog Projekta koji su Bjelovarsko-bilogorska i Međimurska županija uspješno provele  tijekom 2015. i 2016. godine. „Što se tiče ovog Projekta, imati ćemo niz istraživanja koja mislim da su ključna kad govorimo o GSV-u, a to je istraživanje radnih odnosa i uvjeta rada. Imat ćemo niz edukacija i radionica, ali poseban naglasak dati će se i na izmiritelje“, istaknuo je Bjelovarsko-bilogorski župan. 
            Realizacijom ovog projekta socijalnim partnerima će se omogućiti učinkovitije zastupanje interesa članova, na višu razinu dignuti će se međusobni dijalog, razumijevanje i motivacija.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content