Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurska županija dobila regionalni centar kompetentnosti u strojarstvu - Tehničku školu Čakovec!

Datum objave: 23. srpnja 2018.

Ministrica znanosti i obrazovanja Prof.dr.sc. Blaženka Divjak donijela je danas Odluku o imenovanju regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju  kojom se Tehnička škola Čakovec imenuje Regionalnim centrom kompetentnosti iz sektora strojarstva.
Ovime su vrednovana nastojanja nove strategije u obrazovanju koju provodi Međimurska županija, a samim time i dobiveno veliko priznanje s obzirom da je u cijeloj Hrvatskoj imenovano ukupno 25 centara, za koje je na raspolaganju milijardu kuna osiguranih iz EU fondova.
 
Nakon niza uspješno provedenih projekata apliciranih za sredstva EU fondova, Regionalni centar kompetentnosti današnjom Odlukom konkurira za dobivanje čak 48 milijuna kuna bespovratnih sredstava osiguranih iz EU fondova kojima će se ulagati u znanstvenu izvrsnost i infrastrukturu strukovnog obrazovanja u Međimurju. Regionalni centar kompetentnosti donosi novu opremu, nove smještajne kapacitete za učenike i učitelje, više konkretne prakse za učenike, ulazak učenika u svijet rada, tijesnu suradnju s poslodavcima te edukaciju učitelja.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1696" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content