Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Nizom sadržaja obilježeni Dani Općine Štrigova

Datum objave: 22. srpnja 2018.

Rodno mjesto Svetog Jeronima, izgradnja novog Doma kulture, gradnja vidikovca na Mađerkinom bregu, europska destinacija izvrsnosti, najbolja vina na svijetu, samo su neki od potencijala turističkog i gospodarskog razvoja Štrigove. Općine koja slavi svoje dane te je, jedna od rijetkih, izradila Program za ostanak mladih u Štrigovi i okolici. Njime mladima daju niz pogodnosti, od stipendija, nagrada za djecu s povećanjem iznosa ako je djece više, pogodnosti kod izgradnje vlastitog doma i još niz olakšica.
O svemu tome bilo je riječi na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća održanoj u samom središtu ovog pitoresknog međimurskog mjesta. Sjednicu je otvorio Stjepan Pozderec, predsjednik Općinskog vijeća koji je, između ostalog, pozdravio goste i uzvanike među kojima su bili saborska zastupnica Bernarda Topolko, predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, zamjenica župana Sandra Herman, župan Varaždinske županije Radimir Čačić, predstavnici susjednih Općina, načelnik Policijske postaje Radovan Gačal te brojni predstavnici javnog i društvenog života.
Načelnik Stanislav Rebernik, prisjetio se svih dosadašnjih predsjednika vijeća, načelnika i političkih stranaka koje su općinu vodili u proteklih 25 godina. Značajnom je naznačio 1997. godinu, kada je iz Općine, koju su činila 22 naselja, izdvojeno 12 naselja iz kojih je oformljena nova Općina Gornji Mihaljevec. Osvrnuo se i na tri najveća problema, zlatnu žuticu, pad nataliteta te odlazak mladih. „Svjesni svih problema s kojima se suočavamo, izradili smo Program za ostanak mladih u Štrigovi i okolici, oblikovali ga i dali na usvajanje Općinskom vijeću, koje je uz određene primjedbe i prijedloge prihvatilo. Njime mladima dajemo niz povoljnosti, od stipendija, nagrada za djecu s povećanjem iznosa ako je djece više, pogodnosti kod izgradnje vlastitog doma i još niz olakšica. Drago mi je što su vijećnici gotovo istog mišljenja i složni da pomognemo u svim segmentima, naravno gdje to smijemo i možemo da mlade zadržimo u Štrigovi. Isto tako mladi mogu s problemima a za koje mi neznamo stati pred nas i sigurno ćemo im pomoći u rješavanju. Štrigova je lijepa i izazovna samo treba naći modele, a u prvom redu poslodavci trebaju davati veće plaće, a kako bi to mogli, država treba smanjiti namete i poreze na plaće“ – ističe načelnik Rebernik.
O suradnji i doprinosu Međimurske županije govorili su zamjenica župana Sandra Herman i Predsjednik Skupštine Mladen Novak, pohvalivši rad izvršne i predstavničke vlasti. „Podržavali smo, podržavamo i podržat ćemo sve projekte koje doprinose razvoju Štrigove. Vjerujem u potencijal ovog mjesta u tuirstičkom ali i gospodarskom segmentu te s optimizmom gledamo budućnost ovog kraja. Pred nama je nekoliko važnih projekata koje ćemo zajedno realizirati, od gradnje vidikovca na Mađerkinom bregu, novog Doma kulture, ulaganja u izgradnju novih cesta, ulaganja u komunalnu infrastrukturu i poljoprivrednu proizvodnju“ .
Posebne čestitke i priznanja dodijeljena su učenicima koji su svih osam godina u Osnovnoj školi postigli odličan uspjeh. To su Dora Horvat, Rafael Ramić, Josipa Bedeković, Luka Sklepić, Aleksandar Stanković, Anamarija Škvorc, Emanuel Vinko, Leonarda Zadravec, Viktorija Borko i Vlatka Medenjak.
Zaslužena priznanja dodieljena su i vinarima koji se bave vinarstvom i vinogradarstvom više od 25 godina. To su Alojz Tomšić, Dragutin Kunčić, Alojz Novak, Rajko Cmrečnjak i Bojan Štampar. Priznanje za nesebičan, dugogodišnji rad s pacijentima u Štrigovi dobila je medicinska sestra Katarina Ščavničar .
Program su svojim nastupom uljepšale ŽVS „Stridone“ i mladi tamburaši KUD-a Sveti Jeronim.
Nakon sjednice razgledane su nove prostorije Općinske uprave, komunalnog redara i matičarke, dok će svi mještani i gosti moći uživati u niz sadržaja koji se održavaju na prostoru cijele Općine.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1695" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content