Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Čelnici Međimurske županije zahvalili dugogodišnjoj ravnateljici na odlasku u mirovinu

Datum objave: 21. srpnja 2018.

U zasluženu mirovinu otišla nam je dugogodišnja ravnateljica čakovečke Gimnazije Josipa Slavenskog Tea Runjak Dragić, i to nakon 41 godinu radnog staža odrađenim u rodnom Međimurju, najprije kao profesorica biologije, a zadnjih 18 godina kao ravnateljica jedne od najuspješnijih srednjih škola u Hrvatskoj.
Tom prilikom održan je susret ravnatelja Srednjih škola i čelnika Međimurske županije koje je ugostila dosadašnja ravnateljica. – U mirovinu odlazim prije svega s osjećajem zadovoljstva. Ispunjena sam raznim aktivnostima koje sam radila s puno ambicije, želje, volje, marljivosti i odgovornosti. I kad sve to napraviš i razmišljaš na taj način, shvatiš da dođe vrijeme za mirovinu. Idem zadovoljna jer mislim da sam nešto napravila. Sam pojam umirovljenja ne doživljavam nikakvim krajem. To je nešto što normalno dolazi tijekom života, koji onda jednog dana i završava. Mislim da mi je posao puno pomogao u najtežim trenucima jer sam radila s mladim ljudima, punim aktivnosti, volje i elana“ – kaže gđa Runjak Dragić.
Čestitku su uputili župan Međimurske županije Matija Posavec, zamjenica župana Sandra Herman, pročelnik Uravnog odjela za obrazovanje Branko Sušec sa pomoćnicom Blaženkom Novak, koji su zahvalili dosadašnjoj dugogodišnjoj ravnateljici na uspjesima koje je ostvarila.
 „S jedne strane danas se možemo ponositi obnovljenom Gimnazijom i odličnim uvjetima za učenike i nastavnike, a s druge strane potvrda naše Gimnazije kao jedne od najuspješnijih dokazuje se po rezultatima na državnoj maturi i činjenici kako se više od 95 posto učenika upisuje na fakultete, a najveći broj njih upisuje na željeni fakultet“ – ističe Posavec.
„Naši maturanti studiraju u Grazu, Beču, Ljubljani i Mariboru, imamo troje učenika u SAD-u, kao stipendiste na tamošnjim fakultetima, i prvu Međimurku upisanu na Harvard. Trudimo se učenicima, osim obaveznih predmeta, ponuditi i velik broj dodatnih programa skrojenih prema njihovim interesima, što se može postići samo uz punu podršku kompetentnih nastavnika. Vrlo je važno pozitivno okruženje u školi. Dobro smo opremljeni i imamo odlične kabinete, u čemu nas prati i Međimurska županija. Dakle, škola pomaže marljivim mladim ljudima razviti talente i potencijale. Važan nam je i odgojni dio pa, ako učenici imaju problema koji se javljaju tijekom odrastanja, dobivaju pomoć i podršku. Suradničko učenje, dodaje, daje rezultate. Učenicima je na raspolaganju čak 15 programa izborne i fakultativne nastave, uključuju se u europske programe, sudjeluju u projektu Erasmus i surađuju s gimnazijama diljem Europe. Gimnazijalci već 16 godina organiziraju humanitarni “Sajam dobrote”. Ne čekamo nove reforme, odavno smo si sami posložili stvari tako da učenici budu na prvom mjestu i da pratimo njihove potrebe“ – naglašava Tea Dragić Runjak.
Od srca zahvala gđi Tei Dragić Runjak te mirne i sretne umirovljeničke dane. 
[ngg_images source="galleries" container_ids="1694" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content