Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Otvoren natječaj "Znakovi kvalitete"

Datum objave: 17. srpnja 2018.

Otovren je poziv za natječaj "Znakovi kvalitete".
Poziv na dostavu projektnih prijedloga provodit će se  u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., Prioritet 3 „Poslovna konkurentnost“; Investicijski prioritet 3d „Potpora stvaranju kapaciteta MSP-a za uključivanje u proces rasta na regionalnim, nacionalnim i međunarodnim tržištima i inovacijskim procesima“; Specifični cilj 3d1 „Poboljšani razvoj i rast MSP-ova na domaćem i stranim tržištima“.
Poziv „Znakovi kvalitete“, Referentna oznaka: KK.03.2.1.11., namijenjen je mikro, malim i srednjim poduzećima s ciljem da dobivanjem znakova kvalitete povećaju svoju konkurentnost te doprinesu povećanju prepoznatljivosti hrvatskih proizvoda i usluga na otvorenom tržištu.
Cilj Poziva je povećanje prepoznatljivosti kvalitete usluga i proizvoda MSP-ova, čime će se osigurati preduvjeti za povećanje prihoda od prodaje, izvoza i ukupne konkurentnosti i posljedično, doprinijeti stvaranju hrvatskog identiteta na zajedničkom i svjetskom tržištu.
Dodijeljenim bespovratnim sredstvima, putem vaučera sufinancirat će se projektne aktivnosti koje se odnose na ostvarivanje prava korištenja sljedećih znakova kvalitete:
–        „Hrvatska kvaliteta“
–        „Izvorno hrvatsko“
–        „Tradicijski obrti”,
–        „Umjetnički obrti”.
Vaučer se može dodijeliti za nabavu znaka/znakova od prihvatljivog pružatelja usluge:
–          Hrvatske gospodarske komore
–          Hrvatske obrtničke komore
Prihvatljivi prijavitelji: Mikro, mala i srednja poduzeća
Ukupna alokacija: 7.500.000,00 HRK
Vrste potpora: Potpore male vrijednosti (de minimis)
Raspoloživa sredstva po prijavitelju (min. – maks. iznos):
Najviša vrijednost vaučera, odnosno najviši iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 75.000,00 kuna.
Intenzitet potpore: do 100% prihvatljivih troškova.
Bespovratna sredstva dodjeljivat će se putem trajno otvorenog Poziva s rokom za podnošenje projektnih prijedloga od 10. rujna 2018. od 11:00 sati do 29. lipnja 2020. godine, odnosno do iskorištenja raspoloživih sredstava, u ukupnoj vrijednosti od 7.500.000,00 kuna.   
 Projektni prijedlozi podnose se elektronički, putem sustava eFondovi.
Pitanja s jasno naznačenom referencom na Poziv moguće je poslati isključivo putem elektroničke pošte na sljedeću adresu P16-zk@mingo.hr.
Upiti zaprimljeni na druge adrese neće biti uzeti u obzir, niti će odgovori na tako postavljena pitanja biti objavljeni na način propisan pravilima Poziva.
Natječajnu dokumentaciju možete pronaći ovdje.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content