Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Službeni posjet Zoltána Madarasa Međimurskoj županiji!

Datum objave: 9. srpnja 2018.

U prvom službenom posjetu Međimurskoj županiji, danas je boravio Zoltán Madaras, novoizabrani župan, županije Baranja ( Baranya Megye ) i András  Göndöc, direktor Europske grupacije za teritorijalnu suradnju Pannon EGTC koji su održali inicijalni sastanak sa Matijom Posavcem, županom Međimurske županije, Sandrom Herman, zamjenicom župana, Darkom Radanovićem, pročelnikom UO za gospodarske djelatnosti i Marijom Stanković, višom stručnom suradnicom za europske poslove, regionalni razvoj i međunarodnu suradnju.
Matija Posavec, istaknuo je kako Međimurska županija već godinu dana ima Sporazum o suradnji i prijateljstvu sa županijom Baranjom, što je potvrda boljih regionalnih veza, pogotovo na pograničnom području, a ujedno i rezultat jačanja pozitivnih odnosa Hrvatske i Mađarske. „Naša suradnja ide u nekoliko smjerova, jedna od njih je povijesna i  kulturna suradnja na području županije Baranye, grad Szigetvar koji ima utvrdu Zrinski. Bitno je spomenuti da brojne međimurske i mađarske Općine surađuju na europskim projektima. Jedna od misija je i povezivanje gospodarstvenika i poduzetnika, tzv. B2B koncept na području Mađarske i Hrvatske, što ćemo realizirati u narednom periodu“, rekao je Posavec te istaknuo kako sa županijom Baranya sudjelujemo u B Light projektu koji dodjeljuje bespovratna sredstva, kojima se financira više od 1000 malih i srednjih poduzeća na pograničnom području Mađarske i Hrvatske u sklopu Interreg V-A Programa suradnje Mađarska – Hrvatska 2014.-2020.
Zajedničkom sinergijom, Međimurske županije i županije Baranya, kandidirat će se za povlačenje sredstva iz europskih fondova za vidikovac na Mađerkinom bregu, a ujedno će biti kandidiran i projekt za obnovu mauzoleja u Šenkovcu za Zrinske.  Potvrda dosadašnje dobre suradnje očituje se u zajedničkom projektu Attractour čija je vrijednost više od 4 milijuna kuna. „Kada govorimo o suradnji, svaka implementacija europskih sredstava može ići puno lakše ukoliko imamo partnera s druge strane granice. Izuzetno sam ponosan što nam je županija Baranja partner“, zaključio je župan Posavec.
Zoltán Madaras, župan Baranye, zahvalio je na pozivu te istaknuo kako je Hrvatska izuzetno važan partner Mađarskoj.Voljeli bismo još više pojačati našu zajedničku suradnju, trenutačno imamo odličnu suradnju sa hrvatskim školama, vrtićima, kazalištima, a moja želja je povezati Međimursku županiju i županiju Baranyu u B2B konceptu te spojiti mađarske i međimurske poduzetnike. Kao osoba iz Szigetvara, ponosan sam jer imamo povijesnu vezu Zrinskih što je još jedna dodatna vrijednost za našu prekograničnu suradnju. Odličnim gospodarskim potencijalima, ojačat ćemo i dosadašnju povijesnu i kulturološku vezu, što dokazuje i bogata dosadašnja suradnja“, zaključio je Madaras.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1682" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content