Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Promovirani novi prvostupnici i specijalisti Međimurskog veleučilišta

Datum objave: 6. srpnja 2018.

U petak, 06.srpnja, u dvorani „Zrinski“, Scheierove zgrade održana je svečanost 8. promocije prvostupnika i 5.promocije specijalista Međimurskog veleučilišta u Čakovcu.
Tom prilikom dekanica Međimurskog veleučilišta Nevenka Breslauer, prodekan za razvoj Željko Knok i prodekan za nastavu Mihael Kukec promovirali su u stručne prvostupnike i stručne specijaliste trideset promovenata.
„Danas se prisjećamo svih trenutaka koji su obilježili djelovanje Međimurskog veleučilišta kada je u 10 godina postojanja broj studenata od 50 narastao na preko 1000. Okrenuli smo se europskim prekograničnim projektima, znanstvenim projektima i svime što krasi jedno veleučilište. Projekt „Uključivo studiranje“ osigurao je bespovratna sredstva za studentsku prehranu i smještaj čime je poboljšano studiranje u Međimurju. Studentski zbor promovira Veleučilište diljem zemlje i svijeta. Vrlo su aktivni kroz sportske udruge, turizam, poduzeća u kojima studenti rade. Veleučilište je nositelj Erasmus+ povelje kroz koje se provodi razmjena studenata, nastavnika i nenastavnog osoblja, u okviru čega su primjere dobre prakse usavršili i nastavnici iz Izraela, Turske i Poljske. Mnogo se govori o nedostatku stručnog kadra no stručni studiji su one koji stvaraju stručnjake neophodne u procesu rada ali i stvaranju većeg postotka visokoobrazovanih u našem kraju.“ – u svom je govoru naglasila dekanica Breslauer.
Župan Međimurske županije Matija Posavec čestitao je svim promoventima na završetku jednog velikog životnog koraka ali početku nečeg novog: „Želja nam je da imamo veći postotak visokoobrazovanih u Međimurju ali važnije je da imate osiguran posao na kojem možete pokazati sv otečeno znanje. Međimursko veleučilište će se nastaviti razvijati kroz novi projekt „Centra održivog razvoja“, za koji su također dobivena EU sredstva, a koji kreće u svoju realizaciju početkom iduće godine što će biti dodatno pozicioniranje u kvaliteti veleučilišta, te će omogućiti nove programe, kvalitetu nastave i većoj društvenoj svijesti o važnosti stručnog studija“.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1679" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content