Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Nova faza u razvoju REDEA -e - službeno s radom započela Javna ustanova

Datum objave: 6. srpnja 2018.

Javna ustanova za razvoj Međimurske županije REDEA povodom službenog početka djelovanja organizirala je 5. srpnja 2018. konferenciju za medije kako bi javnost bila upoznata s promjena i daljnjim smjerom djelovanja.
Naime, u prosincu 2017. na snagu su stupile Izmjene i dopune Zakona o regionalnom razvoju Republike Hrvatske kojim je određeno da je jedinica područne (regionalne) samouprave dužna osnovati regionalnog koordinatora kao javnu ustanovu. Novoosnovana Javna ustanova za razvoj Međimurske županije REDEA osnovana je 29. ožujka 2018. godine, a počela je s radom 1. srpnja 2018. godine. Povodom toga Ana Kralj, zamjenica ravnateljice na konferenciji za medije predstavila je novosti i daljnji tijek aktivnosti koji uključuje i akreditiranje Javne ustanove REDEA kao regionalnog koordinatora.
Od 1. srpnja 2018. zaposlenici i projekti Regionalne razvojne agencije Međimurje REDEA d.o.o. prenešeni su u Javnu ustanovu za razvoj Međimurske županije REDEA. Novi logo predstavlja redizajn postojećeg, gdje crvena točka predstavlja jasan cilj i usmjerenje, a cjelokupan logotip višeslojnost djelovanja Javne ustanove REDEA.
Svi zaposlenici Javne ustanove REDEA i dalje će predano raditi na razvojnim inicijativama, aktivnostima vezanim uz koordinaciju i poticanje regionalnog razvoja te pripremu i provedbu projekata iz svih ključnih područja razvoja. “Naša misija, vizija, organizacijski ciljevi i vrijednosti ostaju isti. Mi i dalje predano radimo na razvoju Međimurske županije, na stvaranju boljeg okruženja kako za život tako i za rad. Ljudi su nam na prvom mjestu.”, istaknula je Ana Kralj.
Javna ustanova REDEA u ovom trenutku provodi 16 projekata iz područja gospodarstva, obrazovanja, poljoprivrede, društvenog poduzetništva, kulturne baštine, turizma, energetske učinkovitosti i zdravstva, ukupne vrijednosti 320.290.068,88 kn, a očekuju se rezultati ocjenjivanja novih projekata.
U ime Međimurske županije kao osnivača prisutnima se obratio župan Matija Posavec koji je istaknuo kako su institucije Međimurske županije, a posebice REDEA, uspješne u osmišljavanju, provedbi i motiviranju drugih na realizaciju projekata važnih za daljnji razvoj Međimurske županije. „Očekujemo nove odobrene projekte i potpisivanje Ugovora, osobito uz održivo upravljanje prirodnom baštinom, no treba reći kako REDEA je, kao županijska ustanova, velika pomoć i podrška općinama i gradovima, privatnom sektoru i drugim javnim ustanovama“.
Konferenciji za medije također su prisustvovali Petra Pavičić, voditeljica Odjela za pripremu i provedbu projekata iz područja društvenih djelatnosti Javne ustanove REDEA te Darko Radanović pročelnik Upravnog odjela za gospodarske djelatnosti Međimurske županije.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1677" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]
 
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content