Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Počinju radovi na obnovi Osnovne škole „Petar Zrinski“ Šenkovec!

Datum objave: 5. srpnja 2018.

U Osnovnoj školi „Petar Zrinski“ Šenkovec potpisan je Ugovor o javnoj nabavi radova u svrhu energetske obnove zgrade škole vrijedan 2.954.403,75 kuna.
Ugovor su potpisali ravnatelj škole Vladimir Novak i predstavnik izvođača radova, tvrtke Projekt inženjering d.o.o. Požege, Igor Starčević, uz nazočnost župana Međimurske županije Matije Posavca, pročelnika UO za obrazovanje kulturu i sport Branka Sušeca, te ravnatelja MENEA-e Alena Višnjića.
„Ukupna vrijednost Projekta je 3.491.109,03 kn, što osim radova na energetskoj obnovi uključuje i izradu projektne dokumentacije, stručni nadzor građenja, izradu energetskog certifikata nakon obnove, te usluge vođenja projekta. Iz EU fondova putem dodjeljuju se bespovratna sredstva u iznosu od 1.815.975,22 kn, što predstavlja 61,88% ukupno prihvatljivih troškova Projekta. Dodatno sufinanciranje vlastitog učešća kod provedbe EU projekata dolazi iz nacionalnog Fonda koji pokriva 80% troškova vlastitog učešća  za Međimursku županiju, što iznosi 873.714,77 kn. Ostatak troškova pokriva prijavitelj, odnosno, osnivač“ ,ističe direktor MENEA-e Alen Višnjić.
Predstavnik izvođača radova Igor Starčević naglasio je kako će do kraja godine izvoditi radove na rekonstrukciji vanjske ovojnice zgrade, vanjskih zidova pročelja po ETICS sustavu, rekonstrukcije zidova prema negrijanim prostorima, krova iznad grijanog prostora, stropova prema negrijanom tavanu i montaža (ugradnja) nove vanjske stolarije. Za grijanje škole ugradit će se novi kondenzacijski kotao snage 125 kW, predviđen je i novi PTV spremnik volumena 300 l. U sve učionice dodaje se prisilna ventilacija u obliku rekuperatorskih ventilacijskih uređaja. Ovim projektom predviđena je zamjena kompletne opće rasvjete na objektu. Obzirom da je većina postojeće rasvjete na objektu u lošem stanju, predviđena je kompletna zamjena sa novim LED svjetiljkama. Također, predviđena je zamjena postojećeg sustava zaštite od djelovanja munje te odvajanje mjerenja i sustav daljinskog mjerenja potrošnje energenata.
Ravnatelj Osnovne škole Vladimir Novak istaknuo je kako se relativno dugo vremena čekalo na spomenutu investiciju koja je, za školu i Općinu, vrlo važna obzirom na 411 učenika. „Svako ulaganje u obrazovne institucije je važno i sretan sam što će učenici i zaposlenici škole imati kvalitetnije uvjete za rad“.
Župan Matija Posavec rekao je, kako je Osnovna škola „Petar Zrinski“ Šenkovec posljednja iz prvog ciklusa energetskih obnova odgojno obrazovnih institucija koji se sastoji od šest škola s ukupnom investicijom od 27 milijuna kuna. „U drugom ciklusu energetskih obnova prijavljeno je još pet javnih ustanova s ukupnom investicijom od 26 milijuna kuna. Trenutno je dobivena pozitivna Odluka o financiranju Osnovne škole dr. Vinka Žganca Vratišinec, dok se čeka konačna Odluka o financiranju za Dom za starije i nemoćne osobe Čakovec, Osnovnu školu Donja Dubrava, Osnovnu školu Goričan te Osnovnu školu Draškovec nakon pozitivno ocijenjene 2. faze postupka dodjele bespovratnih sredstava. Nakon toga slijede potpisi Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava što će uslijediti u narednih nekoliko mjeseci. No, ovdje ne stajemo jer smo trenutno u fazi pripreme za treći ciklus za rujan gdje planiramo kandidirati obnovu zgrade Graditeljske škole Čakovec, Gospodarske škole, Osnovne škole dr. Ivana Novaka Macinec, zgrade Osnovne škole Podturen, zgrade i školske dvorana Osnovne škole Hodošan, dvorane Učiteljskog fakulteta u Čakovcu, zgrade Dnevnog boravka djece „Dr. Antun Bogdan“ te dio kompleksa zgrada Županijske bolnice Čakovec s procijenjenom ukupnom investicijom od 70 milijuna kuna.
Sve zajedno sufinancira se iz Europskog fonda za regionalni razvoj uz Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije koje je kao nacionalno Upravljačko tijelo odgovorno za upravljanje i provedbu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“. Godišnja potrebna toplinska energija za grijanje zgrade smanjit će se za čak 71%
 
[ngg_images source="galleries" container_ids="1676" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content