U petak, 29.lipnja 2018., u 3.Osnovnoj školi Čakovec svečano je otvoren i drugi po redu Code Club u Međimurju. Nakon formiranja Code Cluba u Murskom Središću, koji je 9.lipnja otvoren u organizaciji Radiokluba Međimurje, nastavlja se sa stvaranjem centara u kojima će se mladi nalaziti i stvarati, a koji već danas okupljaju oko 250 učenika iz Međimurja.

„Tako je Zajednica tehničke kulture Međimurske županije postavila cilj da pokretanjem Code Clubova naši učenici dobivaju mogućnosti učiti i napredovati po uzoru na njihove vršnjake diljem svijeta“ – istaknuo je na otvorenju predsjednik Zajednice Željko Medved, dodavši kako sva klub dobiva 2 STEMI Hexapod robota za učenje i daljnji rad sa djecom.

Ravnateljica 3. Osnovne škole Nataša Hajdinjak rekla je kako je ovo odlično ispunjeno vrijeme ljetnih školskih praznika, tim više što učenici izrađene proizvode odnose kući a pokazuju svoju kreativnost i talent.

Zamjenik gradonačelnika grada Čakovca Mario Medved istaknuo je zadovoljstvo što je grad Čakovec jedan od organizatora ljetnog kampa tehničke kulture, ali i ostalih kampova, u kojima mladi mogu izraziti interes za prirodoslovna i znanstvena područja.

Župan Matija Posavec čestitao je svim učenicima koji su pokazali interes za sudjelovanje posebno istaknuvši 3. Osnovnu školu čiji je učenik Vilim Srnec dobitnik Oskara znanja, ali i odličan rad Zajedničke tehničke kulture Međimurske županije čiji članovi redovito osvajaju nagrade na županijskim, državnim i međunarodnim natjecanjima. „Čestitam i ovom prilikom našim oskarovcima znanja Vilimu Srnecu i Viti Križaiću te mentoru Zvonku Ljubiću, ali i Barbarai Vinković i Luni Miličević te mentorici Renati Martinec na osvajaju titule državnih prvakinja iz modelarske lige“.

Aktivnosti se nastavljaju idući tjedan kada će, u okviru 2. ljetnog kampa tehničke kulture, započeti radionica zrakoplovnog i raketnog modelarstva.