Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Ovogodišnji dani Peklenice u punom sjaju

Datum objave: 26. lipnja 2018.

 
Dani Peklenice započeli su tradicionalnom biciklijadom za djecu i odrasle. Organiziran je malonogometni turnir i turnir odbojke na pijesku, likovna radionica, druženje uz zvukove 80- tih, te bogati kulturni program.
Nakon trodnevnog programa, najsvečaniji dio bio je posvećenje i primopredaja novog vatrogasnog vozila DVD-u Peklenica. „Sretan sam što sam dio ove prekrasne svečanosti. Vatrogasci općenito, a vrlo je dobar primjer DVD Peklenica, djeluju prvenstveno humanitarno i solidarno. Uvjeren sam, stoga, kako je kombi vozilo došlo u pravo društvo jer će se još više oplemeniti rad vatrogasac, ali i kvaliteta života u jednoj manjoj sredini. Vi to dokazujete svakodnevnim aktivnostima, ali i u radu sa najmlađima“, ističe zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec.
Nakon primopredaje vozila izvedena je atraktivna vježba gašenja požara i izvlačenja unesrećenog iz automobila uz demonstraciju rezanja automobila kako bi se došlo do unesrećenog gdje su vježbi uz domaći DVD Peklenica sudjelovali i vatrogasci iz Križovca, Vratišinca i Murskog Središća.
Na samoj svečanosti, svoju podršku dali su saborska zastupnica Bernarda Topolko, gradonačelnik Grada Mursko Srediće Dražen Srpak koji je i uručio vozilo predsjedniku DVD-a Peklenica Draženu Srši, dok je vozilo blagoslovio velečasni Pavao Mesarić.
 
[ngg_images source="galleries" container_ids="1666" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content