Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održana svečana sjednica općinskog vijeća Općine Goričan!

Datum objave: 23. lipnja 2018.

Povodom obilježavanja Dana Općine Goričan i blagdana sv. Ivana Krstitelja, u četvrtak 21. Lipnja održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Goričan. Na samom početku svečanosti, premijerno je prikazan video o Općini i projektima koje Općina u sinergiji sa mještanima, Međimurskom županijom, brojnim udrugama i brojnim partnerima, provodi.
Predsjednik Općinskog vijeća Stjepan Ribarić, predstavio je rad općinskog vijeća u proteklih godinu dana u kojoj su imali 6 radnih sjednica te je istaknuo kako je na njima doneseno mnogo pozitivnih odluka koje utječu na daljnji razvoj Općine, a od kojih posebno ističe rebalans proračuna u 2017. čime je omogućena provedba europskih projekata u okviru programa Interreg V Mađarska- Hrvatska i Slovenija – Hrvatska, a čime je Proračun višestruko premašuje izvorni prihod.
Načelnik Mario Moharić, rekao je kako je ovo jubilarna godina za Goričan, „imamo „100. godišnjicu "Goričke republike“ koju mislimo u budućnosti turistički valorizirati“. Ujedno je prilikom govora spomenuo kako je Općina omogućila besplatnu prehranu u školama, pohvalio se kako Goričan ima najjeftiniji vrtić u Međimurju, te istaknuo kako u svim projektima Općina Goričan ima veliku podršku Međimurske županije na čelu s međimurskim županom Matijom Posavcem kojemu je ujedno i zahvalio.
Župan Matija Posavec, nadovezao se „ima razloga za slavlje i veselje, temeljem svega što se u Goričanu radi i na čemu Vam čestitam jer svaki od ovih projekata daje bolju sadašnjost, ali i budućnost. Drago mi je što mogu reći da ćemo se potruditi da u narednim godinama osiguramo povezivanje autoceste sa starim graničnim prijelazom, ali i da završimo školsku športsku dvoranu. Bernard Barač, Vito Begović, Lara Jakšić, Monika Kos sve su to ponos Goričana, ali i Međimurja te zbog naših mladih i njihovih budućnosti zajednički radimo na realizaciji projekata koji će biti utjelovljenje međimurskog ponosa, kao što je i 100-ta obljetnica "Goričke republike“, rekao je Posavec.
U ime susjednih općina, obratio se načelnik Općine Donji Kraljevec, Miljenko Horvat koji je čestitao Goričanu na ovako velikom jubileju te poželio mnogo uspjeha i novih projekata u budućnosti.
Na samoj svečanosti dodijeljene su priznanja i zahvale. Dobitnici nagrada općine Goričan su Marija Andročec, Mariji Ribić, Mihaelu Dominiku, Matiji Mihociju. Godišnja nagrada općine Goričan dodijelila je Leonardu Gudlinu i Tomislavu Gudlinu. Nagrade za životno djelo dobili su Slavko Loparić i posthumno Ivan Farkaš koju je preuzela Snježana Farkaš
Svečanosti sjednice Općinskog vijeća svoju podršku dali su  zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, zamjenica načelnika Općine Goričan Ines Bašnec, načelnik Općine Donja Dubrava Marijan Varga, načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat, načelnica Općine Sveta Marija Đurđica Slamek te ravnatelji vrtića, škola, predstavnici javnih i privatnih poduzeća, predstavnici medija te brojni mještani.
Svojim nastupom svečanost su oplemenili Vito Begović, Lara Jakšić, Monika Kos, a dok je program vodio Vanja Ovčar.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1663" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content