Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Početna konferencija projekta „Zajedno ka održivom socijalnom dijalogu – ZAKOS“

Datum objave: 19. lipnja 2018.

           
           U palači Varaždinske županije održana je 14. lipnja 2018.  početna  konferencija  Projekta „Zajedno ka održivom socijalnom dijalogu“ ZAKOS“ vrijednog   679.793,81 kuna  bespovratnih sredstava.  Prijavitelj projekta je Varaždinska županija, a  partneri su: Međimurska županija  i Koprivničko – križevačka županija,  AZRA d.o.o., Hrvatska udruga poslodavaca, Sindikat tekstila, obuće, kože, gume Hrvatske, Tekstilno-tehnološki fakultet i Sveučilište Sjever. Ciljevi projekta su povećanje učinkovitosti i unapređenje kvalitetnog socijalnog dijaloga kroz razvoj i jačanje administrativnih i  stručnih kapaciteta socijalnih partnera na međunarodnoj, nacionalnoj, regionalnoj, lokalnoj i sektorskoj razini.
            Početnoj konferenciji iz Međimurske županije prisustvovali su zamjenik župana i predsjednik Gospodarsko-socijalnog vijeća u Međimurskoj županiji Josip Grivec,  pročelnik Upravnog odjela za gospodarske djelatnosti Međimurske županije Darko Radanović, članovi Gospodarsko-socijalnog vijeća u Međimurskoj županiji  Elizabeta Bel, Ivan Senčar i Stjepan Cirković te koordinatorica na Projektu Danica Holcinger.
            Voditelj Projekta Ivan Biškup   naglasio je značaj Projekta za sve sudionike u Projektu. Posebno je naglasio da će Projekt pridonijeti  da se najzastupljenije industrije na području  tri županije koje su uključene u Projekt  promoviraju kroz  organizaciju okruglih stolova i  radionica. Zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec  izrazio je zadovoljstvo što su i Međimurska županija  te njezino Gospodarsko-socijalno vijeće  sudionici Projekta.  „Značaj socijalnog dijaloga  ne neosporan i samo socijalnim dijalogom mogu se postići bolji rezultati“  naglasio je zamjenik župana Međimurske županije.
            Zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin konstatirao je u svom izlaganju da  je cilj Projekta da prilikom završne konferencije krajem iduće godine imamo niz mjera koje bi rezultirale podizanjem razine socijalnog dijaloga između predstavnika poslodavaca, zaposlenika i vlasti kroz gospodarsko-socijalna vijeća na lokalnoj pa zatim i na nacionalnoj razini.
            Predsjednik sindikata tekstila, obuće , kože i gume Nenad Leček  posebno se osvrnuo na  poziciju radnika u tim industrijama u socijalnom dijalogu.  Svojim djelovanjem  žele pokazati svoje znanje i želju da poboljšaju uvjete rada radnika od povećanje plaća do zaštite njihovih prava i uvjeta rada.
            „ U našem djelovanju je ključno zastupati stavove poslodavaca u socijalnom dijalogu koji se tiču svih socijalno-gospodarskih tema. Gospodarsko-socijalno vijeće je tijelo  kroz koje možemo donositi prijedloge i promjene za dobrobit gospodarstva, a ovaj Projekt sigurno će tome pridonijeti“  naglasila je Sanja Ostroški iz Hrvatske udruge poslodavaca.
            Svi sudionicu posebno su istaknuli značaj sudjelovanja u Projektu  Sveučilišta Sjever i  Tekstilno-tehnološkog fakulteta.   Početnoj konferenciji  nazočila je dekanica Tekstilno-tehnološkog fakulteta prof.dr. Sanja Bischop i rektor Sveučilišta Sjever  prof.dr. Marin Milković. Iz Koprivničko-križevačka županije  na početnoj konferenciji sudjelovao je  pročelnik  Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac.
            Realizacijom Projekta socijalnim partnerima će se omogućiti učinkovitije zastupanje interesa članova, na višu razinu dignuti će se međusobni razgovor, razumijevanje i motivacija te će se osigurati relevantni utjecaj i doprinos ostvarenju ciljeva socijalne politike.
 
[ngg_images source="galleries" container_ids="1655" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content