Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Plesni studio „Korak“ zakoračio na svjetsku scenu!

Datum objave: 19. lipnja 2018.

Nakon velikog plesnog spektakla, koji se rijetko viđa u našim krajevima, a kojim je 300 plesačica i plesača, od 4 do 30 godina, ispunilo dvoranu Graditeljske škole u Čakovcu , za najuspješnije članice plesnog studija „Korak“ upriličen je prijem kod župana Međimurske županije Matije Posavca.
 
Voditeljica i koreografkinja plesnog studija je mlada i iznimno uspješna Virna Hošnjak koja se od 2015.godine brine za 350 članova kako bi savladali, kako prve, tako i ozbiljnije plesne korake.
„Drago mi je da sam uspjela u nepune tri godine okupiti zavidan broj djece i mladih koji uživaju, kako u plesu, tako i u glazbi i druženju, a svakim novim nastupom trudim se osmisliti kreativne koreografije“, rekla je Virna Hošnjak.
Do sada su osvojili brojna priznanja na domaćim i međunarodnim natjecanjima,te snimili spot za poznata imena hrvatske estrade. Juniorska formacija pod nazivom Funky Fab Crew osvojila je 1. mjesto u Novom Sadu, 1. mjesto u Pragu, te 1. mjesto ESDU natjecanju u Zagrebu. Kao trenutno najnaprednija grupa studia sudjeluju na najjačem festivalu urbanih plesova ‘Kings of style’.gdje trenutno bilježe 4. i 6.mjesto u konkurenciji od 18 najjačih timova iz jugoistočne Europe. U Pragu su osvojili nagradu kao najbolja formacija,te dobili besplatno sudjelovanje na natjecanju u Španjolskoj.
Klara Tot i Nikolina Martinec redovito su nagrađivane na plesnim kampovima diljem Hrvatske kao najistaknutiji plesači, a bile su i kandidatkinje za osvajanje školarine u New Yorku na Manhattan Dance Projectu.
Mlađa generacija juniora, grupa Teen, upravo se vratila sa ‘Island dance competition’ gdje su osvojili 9 prvih, 2 druga i jedno treće mjesto, a kao nagradu za najbolju formaciju osvojili su edukaciju u Italiji.
Vita Malašić, Gita Nikolić i Elena Frančić osvojile su edukaciji u školi baleta i suvremenog plesa od strane Nadye Bukovske u Bugarskoj, dok je koreografija Virne Hošnjak osvojila put u Bugarsku, a Nora Mesarić je nagrađivana kao najbolji mladi ženski talent.
Brojne plesačice i plesači ove su nedjelje čitavu plesnu večer posvetili glazbi i kostimima u stilu devedesetih, no njihova predanost i entuzijazam u savladavanju novih plesnih umijeća, sasvim sigurno, će rezultirati da ćemo spomenuta imena još dugo gledati na tronu europskih i svjetskih plesnih natjecanja. Uz iskrene čestitke na dosadašnjih uspjesima, župan Posavec ponudio je pomoć i podršku Međimurske županije u skorom otvaranju plesnog centra ‘Korak’ koji će nuditi svojim i drugim plesačima kvalitetnu edukaciju uz najbolje domaće i strane trenere.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1654" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content