Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

250 milijuna kuna za razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima - raspisan NATJEČAJ za Podmjeru 6.4.1.

Datum objave: 18. lipnja 2018.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju po prvi put je objavila natječaj za provedbu tipa operacije 6.4.1. „Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“ Programa ruralnog razvoja.
Cilj ovog natječaja je razvoj postojeće nepoljoprivredne djelatnosti uz očuvanje postojećih ili stvaranje novih radnih mjesta, radi smanjenja depopulacije i poticanja održivog razvoja ruralnih područja. Potpora se dodjeljuje u obliku bespovratnih financijskih sredstava, a po projektu se financira do 70 % od ukupnih prihvatljivih troškova. Najniži iznos javne potpore po korisniku iznosi 3.500 eura, a najviši 200.000 eura u protuvrijednosti u kunama, tijekom razdoblja od tri uzastopne fiskalne godine. Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore za ovaj natječaj iznosi 250.000.000,00 kuna.
Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika najmanje 12 mjeseci prije podnošenja Zahtjeva za potporu, u rangu mikro i malih poslovnih subjekata, a koja pripadaju ekonomskoj veličini iskazanoj u ukupnom standardnom ekonomskom rezultatu poljoprivrednog gospodarstva (SO) najmanje 2.000 eura i koji posjeduju rješenje/odobrenje za djelatnost koja je predmet potpore.
Prihvatljivi su projekti iz sljedećih sektora:
a) prerada i/ili marketing i/ili izravna prodaje proizvoda, marketing se mora odnositi na predmet prerade, gdje izlazni proizvod ne smije bit proizvod iz Priloga I Ugovora o funkcioniranju Europske unije
b) usluga u ruralnim područjima, a koji može obuhvaćati:
- usluge u poljoprivrednim, šumarskim i veterinarskim djelatnostima,
- usluge u društvenim djelatnostima i
- intelektualne usluge
c) tradicijskih i umjetničkih obrta,
d) turizma u ruralnom području.
Prijave na natječaj za operaciju 6.4.1. Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju zaprimat će od 18. srpnja do 28. rujna 2018. godine, a sve informacije dostupne su ovdje.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content