Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurska policija dobila još jedan mobilni preventivni centar

Datum objave: 13. lipnja 2018.

Višegodišnja uspješna suradnja MUP-a Savezne Republike Njemačke i MUP-a Republike Hrvatske, rezultirala je potpisivanjem Darovnice o donaciji opreme Mobilnog preventivnog centra PU Međimurske.
Temeljem ideje Policijske uprave Međimurske o potrebi stvaranja Mobilnog preventivnog centra policije, putem svog Veleposlanstva, Ministarstvo unutarnjih poslova Savezne Republike Njemačke doniralo je Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Hrvatske kompletno opremljeno kombi vozilo spremno za provođenje preventivnih aktivnosti na području PU Međimurske. Darovnicu su potpisali načelnik Policijske uprave Međimurske Ivan Sokač i predstavnik Veleposlanstva Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj Marco Dirk Weiser.
Načelnik PU Međimurske Ivan Sokač, zahvalivši na darovnici, istaknuo je kako Mobilni preventivni centar policije omogućava veću i lakšu dostupnost svih preventivnih sadržaja koje policija nudi građanima, kako bi se ojačala kultura neprihvatljivosti kriminaliteta i spremnost ljudi da se međusobno zauzimaju jedni za druge. „Učinkovito i dugoročno suzbijanje kriminaliteta može se provesti samo angažiranjem svih potencijala društva“.
Voditeljica Službe prevencije Ravnateljstva policije Sandra Weber, istaknula je kako je Njemački partner prepoznao Policijsku upravu Međimursku, kao jednu od najuspješnijih uprava u provođenju preventivnih aktivnosti.
U ime Veleposlanstva Savezne Republike Njemačke u RH, Marco Dirk Weiser istaknuo je uspješnu suradnju i partnerski odnos Ministarstva unutarnjih poslova Njemačke Savezne pokrajine Baden-Württemberg i MUP-a RH koji datira još od 2008. godine, a koja se nadograđuje i potvrđuje kroz instrumente predpristupne pomoći, tj. Twinning light projekta „Jačanje kapaciteta Ministarstva unutarnjih poslova za prevenciju kriminaliteta“. „Projekt je započet tijekom 2012. godine kako bi se ojačali kapaciteti Ministarstva unutarnjih poslova na području prevencije kriminaliteta, odnosno s ciljem usvajanja najboljih europskih iskustva i standarda u tom području, a područje Međimurske županije spada u najgušće naseljeni dio Hrvatske gdje živi 164 stanovnika po km²“.
Zamjenik gradonačelnika grada Čakovca Zoran Vidović naglasio je važnost uključivanja lokalne zajednice u sve preventivne programe dok je župan Međimurske županije Matija Posavec istaknuo kako se policijski službenici suočavaju sa brojnim izazovima na području Međimurja i od velike je važnosti svaka oprema, vozilo, ali i kadrovsko pojačanje koje je neophodno i na čemu se intenzivno radi.
 
[ngg_images source="galleries" container_ids="1647" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content