Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Drugi sastanak projektnog tima INNO-WISEs u Zagrebu

Datum objave: 13. lipnja 2018.

11. i 12. lipnja 2018. partneri na projektu INNO-WISEs okupili su se u Zagrebu na svom drugom sastanku tima. Institut društvenih znanosti Ivo Pilar bio je domaćin sastanka i koordinirao je s ACT grupom posjetu društvenim poduzećima u Zagrebu.
Više od običnog sastanka tima, ovaj drugi sastanak INNO-WISEs bio je prepun dva dana prezentacija, rasprava i dijeljenja iskustva. Nakon što je Upravni odbor, koji se usredotočio na pregled razvoja napretka projekta i postignuća, završio zasjedanje, vodeći partneri različitih tematskih radnih paketa prikazali su stanje rezultata za koje su odgovorni u provedbi projekta.
Prvog dana predstavljeni su rezultati postignuti u okviru istraživačkih aktivnosti (WP.T1). Od početka projekta SASS je sastavio izvješća i analize na temelju rezultata radionica dionika i završio uz pomoć partnera iz Lombardije (CGM), Trentina (PAT), Slovenije (SASS), Hrvatske (IPI), Belgije (ENSIE ), te poljski partner (SWR).
Dan je pregled napretka aktivnosti u općem okviru za WISE-ov tehnološki i model upravljanja znanjem. Predstavljeni su domet i pristup rješenju, kompetencije i alati za njihovo poboljšanje, kao i ICT alati za podršku procesima.
Dogovoreno je da partneri INNO-WISE-a trebaju definirati smjernice upravljanja i uloge IKT-a potrebne za održavanje i razvoj informacijskog sustava, a zatim pokazati koliko su platforma i okvir temeljni za razvoj tvrtke i ostvarive ciljeve.
ITC je podsjetio partnere na njihovu ulogu u omogućavanju dostupnosti ključnih tehnologija zaposlenima i poduzetnicima WISE-a (Pilot Actions). Partneri imaju različite uloge: razrada sadržaja i primjena modela, izrada alata u određenim pilot postavkama, koordinacija pilota, prijenos aktivnosti. Partneri koji djeluju kao WISEs mreže (CGM, SENT, ACT) ili javni organi (MONG i MED) bit će važni za provedbu i testiranje fleksibilne ICT platforme kako je identificirano u prethodnim WP-ovima. Svaka regija provest će jedan pilot projekt implementirajući odabrane alate (upravljačke i sektorske) unutar WISE-a. Pilotne aktivnosti obuhvatit će sljedeće sektore: poljoprivredu, turizam, gospodarenje otpadom i recikliranje. Projektni partneri zatim su razmijenili na način da ove aplikacije učine što privlačnijim i održivijim.
Drugog su dana vodeći partneri održali dvije prezentacije radnih paketa u vezi s upravljanjem (WP.M) i komunikacijom (WP.C).
Prezentacija na WP.C-u bila je povod za dijeljenje različitih postignutih rezultata i rezultata koji tek trebaju biti proizvedeni. Nakon toga, MONG je podijelio svoja iskustva vezano uz njihov događaj koji se nedavno održao u Novoj Gorici. Na kraju, projektni partneri su radili u skupinama kako bi podijelili različite načine boljeg komuniciranja sa širom javnošću i povećali doseg INNO-WISEs projekta.
Tim INNO-WISE-a je također preuzeo inicijativu za susret s hrvatskim WISE-om. Nakon ovih tematskih prezentacija radnih paketa, projektni partneri okupili su se na piću u Silent Caffeu. Silent Caffe je bar u vlasništvu udruge gluhih ljudi. Prije su zapošljavali samo gluhe osobe, a danas Silent Caffe radi s osobama sa i bez oštećenja sluha.
Kako bi nastavili aktivnosti i zadržali dobru dinamiku rada, dogovoren je sastanak listopadu.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content